Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...


Δημοσιεύθηκε στο www.enikos.gr την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012.
Του ΣΤΑΘΗ
Τι λέει η πραγματικότητα; ότι η τριμερής κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , για αναβίωση τηςμετενέργειας και την αποκατάσταση έστω κατά μικρό μέρος των συντάξεων.
Τι λέει η προπαγάνδα; ότι η τριμερής κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τα εφαρμόσει όλα αυτά σε βάθος... τετραετίας...!
Τι λέει η πραγματικότης; ότι η σπατάλη των δημοσίων εσόδων (απ’ τη φορολογία που πληρώνουν οι εργαζόμενοι κι όχι οι φοροφυγάδεςσυνεχίζεται με δαπάνες γιαστρατιές συμβούλων, αργόμισθων σε υπηρεσίες φαντάσματα, για καταβολές ενοικίων (αντί της αξιοποίησης των χιλιάδων κρατικών ακινήτων), για μισθούς πολυθεσιτών στις Ανεξάρτητες Αρχές, για χορηγήσεις στις αχόρταγες ΜΚΟ και γενικώς για τις «ανάγκες» της Μιχαλούς – αυτού δηλαδή τουτούρκικου δοβλετιού που ο ελληνικός δικομματισμός μοστράρει ως «κράτος».
Τι λέει η προπαγάνδα; ότι ο μόνος τρόπος να μπουν κάποια λεφτά στα κρατικά ταμεία είναι η αξιοποίηση (διάβαζε η εκποίηση) όσης κρατικής περιουσίας (διάβαζε περιουσίας του ελληνικού λαού) απέμεινε.

Ρεζά Λαχιτζί: «Κάναμε λάθη στην Ελλάδα» Ο εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ εξηγεί γιατί απέτυχε το Μνημόνιο


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο Ρεζά Λαχιτζί είναι οικονομολόγος, εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Υπό αυτή του την ιδιότητα έχει έλθει στην Ελλάδα, όπου είχε συναντήσεις με έλληνες αξιωματούχους, ως εκπρόσωπος του Οργανισμού. Επιπλέον, είναι ο κύριος συντάκτης της έκθεσης του ΟΟΣΑ «Ελλάδα: Επανεξέταση του κράτους».

Η έκθεση αυτή παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση το 2011 και, έκτοτε, αποτελεί τον «μπούσουλα» για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, την οποία ξεκίνησε ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας και η ομάδα της task force.

Ο κ. Λαχιτζί απέστειλε πρόσφατα ένα κείμενο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, υπό τον εύγλωττο τίτλο:«Τα λάθη που κάναμε στην Ελλάδα». Στο κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γαλλίας, ο κ. Λαχιτζί επιχειρεί να εξηγήσει, με βάση συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη, γιατί απέτυχε το Μμημόνιο.

«Η Ελλάδα βυθίζεται σε μια επικίνδυνη κοινωνική κρίση και πολιτική αστάθεια», καταλήγει ο εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ. «Όλα αυτά δεν φαίνεται να έχουν προκαλέσει καμιά αμφιβολία στους υπευθύνους που καθορίζουν το ρυθμό των αλλαγών. Είναι επείγον να αναγνωρίσουν σήμερα τα λάθη τους και να τροποποιήσουν αναλόγως τις πράξεις τους».

Ολόκληρο το κείμενο του κ.Ρετζά Λαχιτζί έχει ως εξής: