Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τι έχει να πει η ευρωπαϊκή αριστερά για το ευρώ;




On Thursday, it was Italy's turn for a day of anger. Rival Marxist factions in Rome began by fighting each other rather than the common enemy, as anyone familiar with leftwing protest could have predicted. Tiring of internecine warfare, the demonstrators then threw eggs at the Italian Senate and denounced Goldman Sachs, which, as well as being the world's most dangerous investment bank, was also once the employer ofMario Monti, who now happens to be Italy's unelected prime minister.
In Palermo, Milan and Turin, the police had to protect financial institutions, while demonstrators chanted: "Save schools, not banks." For all the familiarity of their concerns, the protesters missed a glaring point. Not as glaring as the point the Occupy London movement missed when it set out to close the City and force the vultures of Goldman Sachs to resign and then decided to close St Paul's and force its clergy to resign. But a target that outsiders still find so large it overshadows all others.

ΜΕΡΕΣ ΣΑ ΣΦΗΚΕΣ…




Μέρες σα σφήκες. Τσιμπάνε και φεύγουν. Άγριες μέρες, αχόρταγες. Επιθετικές. Ξημερώνουν έτοιμες να επιτεθούν. Νυχτώνουν ακούραστες και στις 8 η ώρα πετάνε το κεντρί τους όπου βρουν.
Οι μέλισσες είναι χρήσιμες και όταν τσιμπήσουν μια φορά, πεθαίνουν. Οι σφήκες είναι άσχημες. Σαν λέξεις προπαγάνδας. «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα». Αυτά τα ψέματα πετάνε και τσιμπάνε.
Και οι 100 χιλιάδες τόνοι πατάτας που είναι αδιάθετοι στο Κάτω Νευροκόπι, που φύτρωσαν; Ποιο χώμα τις παρήγαγε; Τα Νεφελίμ τις καλλιέργησαν, ανεπρόκοπες σφήκες;
Μονοκαλλιέργεια σε έναν τόπο που ζει 9 μήνες χειμώνα. Σ’ ένα χώμα παγωμένο. Και τώρα οι άνθρωποι βλέπουν το βιος τους να σαπίζει σε αποθήκες. Την ίδια ώρα, οι τάχα μου και δήθεν ειδικοί – σκατά στα μούτρα τους – δηλώνουν από την Εκάλη ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και γι’ αυτό εξαρτάται από την ευρωζώνη και τους ξένους τραπεζίτες.

Αύξηση φόρων φυσικών προσώπων κατά 29%



ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ (20/11/2011)
του Λ. Βατικιώτης
Πολλές δεκαετίες πίσω γυρίζει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου. Ο προϋπολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή δεν είναι ένας προϋπολογισμός κρίσης ή παρακμής. Είναι πρώτα και κύρια ένας προϋπολογισμός βαθιάς ταξικής αναδιανομής, που επιβαρύνει με ληστρικό τρόπο τους εργαζόμενους και την κοινωνία ελαφρύνοντας με σκανδαλώδη τρόπο το κεφάλαιο. Για να εξυπηρετηθεί αυτός ο στόχος αξιοποιείται η οικονομική κρίση, που βαθαίνει και δεν μετριάζεται λόγω αυτής της πολιτικής.

70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ: Εγχειρήματα λαϊκής αυτό-οργάνωσης


ΠΗΓΗ: ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (via Η ΛΕΣΧΗ)

ο λαός συγκρατημένος σε ενιαίο σώμα «μεταβάλλεται μέσα στο ειδικό κλίμα της ομάδας, της κοινότητας, του συνόλου, του ΕΜΕΙΣ, αν όχι σε σοφό, … οπωσδήποτε όμως σε ποιο έξυπνο … απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα ο καθένας που παίρνει μέρος στην Γενική Συνέλευση»
του Κώστα Παλούκη
Άρης Βελουχιώτης
Οι όροι «άμεση δημοκρατία», «γενική συνέλευση» ή «λαϊκή συνέλευση» επανήλθαν πολύ έντονα στο προσκήνιο την περίοδο του κινήματος των Αγαναχτισμένων Πολιτών. Εάν μέχρι τώρα απέναντι στην αμφισβήτηση και την οφθαλμοφανή χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτισμού προβαλλόταν ένα είδος «βοναπαρτισμού», δηλαδή η λύση της αρχής ενός ενάρετου ανδρός, για πρώτη φορά από την περίοδο της έναρξης της κρίσης (και ίσως για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και έπειτα) αναζητείται, προβάλλεται ή ακόμη και επιχειρείται να εφαρμοστεί μια άλλου τύπου δημοκρατία σε σχέση με την κοινοβουλευτική.  Στα πλαίσια αυτών των συζητήσεων και των πειραματισμών είναι ανάγκη να μελετήσουμε την ιστορία και να διδαχθούμε την από την εμπειρία του ελληνικού χειραφετητικού κινήματος.

Συνέντευξη κόλαφος Δ.Καζάκη στη ομάδα του anti-ntp. (Βίντεο)


ΠΗΓΗ:anti-ntp


Η επιλογή είναι μεταξύ καρκίνου και ανακοπής


Εγκληματικές» χαρακτηρίζει ο επιφανής οικονομολόγος Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ τις βίαιες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και ληστρικές τις φοροεπιδρομές. Γιος ενός από τους τιτάνες οικονομολόγους του 20ού αιώνα, ο Τζέιμι, όπως είναι γνωστός σε φίλους και συναδέλφους, δεν έχει συνηθίσει να μασάει τα λόγια του. Η «Κ.Ε.» συνομίλησε μαζί του πρόσφατα για την κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη γενικότερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ησασταν σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα, οπότε θα ήθελα τις εκτιμήσεις σας για το τι συμβαίνει στη χώρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ελλάδα καταστρέφεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Καταστρέφεται εσκεμμένα και μεθοδευμένα. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ απέναντι σε μια χώρα που έχασε τον έλεγχο της δημοσιονομικής της κατάστασης. Τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν στοχεύουν σε μεταρρύθμιση της οικονομίας (αφελής, τουλάχιστον, όποιος πιστεύει σε κάτι τέτοιο) αλλά σε παραδειγματισμό των υπολοίπων χωρών στην Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, όπως η Ιταλία. Οι δε φοροεπιδρομές είναι ληστρικές και οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

«Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»



Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διαδικασία διάλυσης είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Η ΟΝΕ πάσχει από τεράστιες ανισορροπίες, όπου τα πλεονάσματα του κέντρου, κυρίως της Γερμανίας, αντιστοιχούν με ελλείμματα της περιφέρειας. Το χρέος που πνίγει την περιφέρεια είναι απόρροια αυτών των ανισορροπιών. Η λιτότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί φέρνει ύφεση. Ακόμη και τα κράτη του κέντρου θα έχουν πλέον μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Για το λόγο αυτό οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεφορτώνονται τα ομόλογα άλλων χωρών και αγοράζουν γερμανικά που τα θεωρούν τα μόνα ασφαλή. Τις πρόσφατες μέρες ανέβηκαν τα σπρεντ της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας. Οσο ανεβαίνουν τα σπρεντ, τόσο ευνοείται η κερδοσκοπία και στην ουσία καταρρέει η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η διάλυση είναι θέμα εβδομάδων.

422 δισ. ευρώ τοκοχρεωλύσια σε 15 χρόνια!



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ*

Η ομιλία του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Άλλωστε όλη η κοινωνία γνωρίζει πως η επιλογή ενός προσώπου σαν τον Λουκά Παπαδήμο προσιδιάζει στην επιλογή του κατάλληλου προσώπου για την αποτελεσματική διεκπεραίωση ενός project. Όμως η προγραμματική του ομιλία περιείχε διάφορα σημεία στα οποία αξίζει να επιστήσουμε την προσοχή. Ένα από αυτά είναι η επίκληση από τα χείλη του πρωθυπουργού της υποχρέωσης του ελληνικού λαού να ανταποκριθεί στην αλληλεγγύη που του επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, μέσω της αποδοχής της ασκούμενης πολιτικής λιτότητας και της συναίνεσης στην υπαναχώρηση από τα κεκτημένα του εργατικού κινήματος.
Η αλήθεια είναι ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν κληθεί να συνδράμουν με σημαντικά ποσά τους Μηχανισμούς Στήριξης της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Το ερώτημα όμως στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο κ. Παπαδήμος είναι το κατά πόσον αυτά τα βάρη των Ευρωπαίων φορολογουμένων ανακουφίζουν τους ώμους του ελληνικού λαού, από τον οποίο ο νέος πρωθυπουργός ζητάει υπευθυνότητα απέναντι «στην αλληλεγγύη που δέχεται».

Χαράτσι ΔΕΗ: Δευτέρα 21/11, 6:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Γλυφάδας


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές
                                                         β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                         γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε
ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό μόνο αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6. Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στην επιτροπή με
τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα.
7. Κατάθεση εξώδικου από την επιτροπή που να αναφέρει ότι οι οφειλέτες κατέβαλαν το ποσό που
αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη κ.λ.π. και όχι στο χαράτσι.
Επιπλέον:
  • Ειδοποιούμε για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
  • Συστήνουμε ομάδα αποκατάστασης ηλεκτροδότησης.
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δευτέρα 21/11, 6:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
epitropi@gmail.com - www.epitropiglyfadas.blogspot.com