Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -- ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,

Με βάση τις δραματικές εξελίξεις και τον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με το ξεπούλημα όλου του κοινωνικού μας πλούτου και την πλήρη πολιτική και οικονομική υποταγή του λαού στην αδίστακτη υπερεθνική και ντόπια Χούντα, σας αποστέλλουμε κείμενο ΈΚΚΛΗΣΗΣ για τη σύμπηξη ενός νέου Εθνικό - Κοινωνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Σ' αυτό κάθε συνιστώσα θα διατηρούσε την πλήρη ιδεολογική και οργανωτική αυτονομία της, αλλά όλες οι συνιστώσες καθώς και κάθε ανένταχτος που θα ήθελε να παλέψει μέσα απο τις γραμμές του, θα δεσμεύονταν από ένα σύνολο συγκεκριμένων στόχων.

Διάλειμμα για ταληράκια


Πηγή: Techie Chan
Ένα μικρό διάλειμμα στην ομφαλοσκόπηση γιατί η μπούρδα τελικά έχει λάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις και παρότι πολύ θα ήθελα να περνάω για στωικός κινέζος που προσπαθεί να πιάσει κουνούπια με τσόπστιξ, θα πρέπει να σας εκμυστηρευτώ πως είναι μερικές στιγμές που θα προτιμούσα να είμαι ο σχεδόν συνονόματος τσάκι τσαν.


Μπούρδα Α
Ο σαρκοζί δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μία ευρώπη 2 ταχυτήτων. Η μέρκελ πετάρισε τα ματάκια της. Λίγο πριν το διαψεύσει. Με λίγα λόγια αναβιώνουν τα σενάρια περί δύο ευρώ. Ενός λατινικού κι ενός βόρειου. Μάλιστα. Δεν θα ασχοληθώ πολύ με το γιατί το έκαναν αυτό. Το να αναλύεις το σαρκοζί είναι σαν να αναλύεις τον μπερλουσκόνι στην 20ετή θητεία του. Ανούσιο.
Χάνει τις εκλογές, ο πόλεμος στη λιβύη δεν είχε το ίδιο εφέ που είχε ο πόλεμος των φόκλαντς και επειδή δεν έχει plan B, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να επιπλεύσει απευθυνόμενος στις συμμαχίες που τον στηρίζουν (δηλαδή τις τράπεζες και τη γαλλία των φορολογικών απαλλαγών). Να μη λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά φοβάμαι πως δεν θα έχει την επιτυχία του μεγάλου ιταλού εραστή. Όμως ας υποθέσουμε πως η γαλλία πράγματι προσπαθεί να φτιάξει με τη γερμανία ένα σκληρό πυρήνα του ευρώ. Ερωτήματα:

Προετοιμασία για τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση της Ελλάδας

Πηγή: Επικαιρα Γράφει ο Πάνος Παναγιώτου*

Στα τέλη του 2006 παρακολούθησα σε εκπομπή της ελληνικής κρατικής...
 
Προετοιμασία για τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση της Ελλάδας
τηλεόρασης τον πρόεδρο των μεσιτικών γραφείων μεγάλης πόλης της Βορείου Ελλάδος να εξηγεί γιατί οι τιμές των ακινήτων θα συνέχιζαν την ανοδική τους πορεία για πάντα και γι' αυτό έπρεπε όλοι να σπεύσουν να αγοράσουν σπίτι.

Η άποψη του αυτή αντανακλούσε τη γενικότερη πεποίθηση της ελληνικής κοινωνίας σε εκείνη τη φάση και όχι συμπτωματικά.


Ακούγοντας ότι έπρεπε όλοι να βιαστούν να αγοράσουν κατοικία ακόμη και ως επένδυση ώστε να κερδίσουν σίγουρα χρήματα επικοινώνησα με την εκπομπή για να στείλω μελέτες για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία επένδυση στην αγορά κατοικίας όταν γίνει στο λάθος τόπος και τη λάθος στιγμή, ιδιαίτερα αν αυτή είναι στην κορυφή μίας μεγάλης φούσκας. Η ομάδα της παρουσιάστριας παρέλαβε τις μελέτες αλλά διαπίστωσε πως ήταν απαισιόδοξες και δυσάρεστες και έτσι τις 'έθαψε' στο αρχείο της. Η εκπομπή συνέχισε να προβάλλει ανθρώπους που συμβούλευαν τον κόσμο να επενδύσει στην αγορά κατοικίας ενισχύοντας το διαμορφωθέν κλίμα το οποίο συνδέεται άμεσα με την κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Greece on the brink of default




Πηγή: Press TV Ιρλανδία

Journalist: Aris Roussinos
Cameraman: Chris Den Hond

Produced for PressTV, duration: 24 min.  

 
As the Greek debt crisis continues, foreign leaders are continuing to put pressure on the Greek government to further implement austerity measures.

Over the last year the country has seen a rise in tax rates and VAT, a cut in public sector wages in exchange for bailout loans from the international community.

Many of these austerity measures have not been very fruitful and have sparked mass protests throughout Greece. The Greek population it seems are no longer willing to accept any more austerity measure.

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων




Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».
Με άλλα λόγια, και μόνο η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τις εντολές ξένων δυνάμεων και προς διευκόλυνση των δικών τους συμφερόντων εναντίον της χώρας και του λαού της, θεωρείται πράξη δωσιλογισμού και εθνικής προδοσίας χωρίς καν να χρειάζεται οποιαδήποτε απόδειξη δόλου ή προθέσεων. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος συμμετέχει ή στηρίζει μια δοτή κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμού ξένων δυνάμεων, τότε μπορεί να δικαστεί ως δωσίλογος ή εθνοπροδότης ανεξάρτητα με το τι νομίζει ο ίδιος για την πράξη του αυτή ή τι θεωρεί ότι εξυπηρετούσε.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Γερμανοί και ζητούν παραδειγματική τιμωρία ακόμη και με αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ



ΠΗΓΗ: bankingnews.gr
Παρά το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία οι πολιτικές ηγεσίες αναλήφθηκαν από τεχνοκράτες, οι αγορές έχουν αρχίσει να αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τη συνέχιση, τουλάχιστον υπό αυτό το πρόσωπο, της ευρωζώνης.
Ήδη ο γερμανικός τύπος αναφέρει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, με την εφημερίδα Die Welt να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η θεωρία του «μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα καταστραφούμε» δεν μπορεί να είναι «κόλλα που θα κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη».
Την ίδια ώρα η γερμανική επενδυτική τράπεζα Berenberg αναφέρει ότι «θα πρέπει να ηχήσει το καμπανάκι συναγερμού για τη Γαλλία». Τόσο η γερμανική τράπεζα όσο και το ευρωπαϊκό κέντρο μελετών Lisbon Council δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού: η πιστοληπτική αξιολόγηση της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης κινδυνεύει.

Monde: Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην Ελλάδα



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Δύο εκτενή άρθρα αφιερώνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde στην ελληνική ναυτιλία, στους «Έλληνες του Λονδίνου» και στην «ευτυχία να ζεις ως εφοπλιστής στην Ελλάδα».

«Για να ζεις με άνεση στην Ελλάδα, είναι καλύτερα να μένεις στην αφάνεια». Ετσι ξεκινά το πρώτο κείμενο που αναφέρεται στον «ομφάλιο λώρο μεταξύ κράτους και εφοπλιστών» στην Ελλάδα τον οποίο κανείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει να σπάσει.

«Ο δεσμός αυτός είναι το άρθρο 107 του Συντάγματος» που εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, στην οποία υποχρεώνεται ο υπόλοιπος επιχειρηματικός κόσμος, ενώ επιβάλλεται μόνο μια ειδική φορολογία επί του τονάζ του στόλου. «Ακόμα και οι διαδηλωτές στους δρόμους συνδέουν τους εφοπλιστές με την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση των εχόντων, όμως το προνομιακό καθεστώς τους δεν αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα οι φορολογικές απαλλαγές της Εκκλησίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

STRATFOR: Europe's Crisis, Beyond Finance


Πηγή: Stratfor
By George Friedman

Everyone is wondering about the next disaster to befall Europe. Italy is one focus; Spain is also a possibility. But these crises are already under way. Instead, the next crisis will be political, not in the sense of what conventional politician is going to become prime minister, but in the deeper sense of whether Europe’s political elite can retain power, or whether new political forces are going to emerge that will completely reshape the European political landscape. If this happens, it will be by far the most important consequence of the European financial crisis.
Thus far we have seen some changes in personalities in the countries at the center of the crisis. In Greece, Prime Minister George Papandreou stepped aside, while in Italy Prime Minister Silvio Berlusconi now has resigned. Though these resignations have represented a formal change of government, they have not represented a formal policy change. In fact, Papandreou and Berlusconi both stepped down on the condition that their respective governments adopt the austerity policies proposed during their respective tenures.

«Θετικό το διεθνές πρόσημο για τον Λουκά Παπαδήμο»



ΠΗΓΗ: RedNoteBook
Μια προσεκτική ματιά στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις των κομμάτων αρκεί για να καταρριφθεί ο μύθος του καταξιωμένου στην Ευρώπη νέου πρωθυπουργού
Των Γιάννη Μπουρνου και Χάρης Συμεωνίδου

Στη διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας στέκονται τα ξένα ΜΜΕ.

ΑΝΤ1 online, 10.11.2001

Άστραψε τo Mega και βρόντηξε η Καθημερινή για την αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον εθνοσωτήρα Λουκά Παπαδήμο και το σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου από το τρικέφαλο «κόμμα του Μνημονίου».

Μόνο που, απ΄ ό,τι φαίνεται, οι επικοινωνιακοί στυλοβάτες του νέου χρηματοπιστωτικού αυταρχισμού παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στην επισκόπηση των ευρωπαϊκών και διεθνών ΜΜΕ και την άλλη όψη του νομίσματος.

Αρχής γενομένης από τη Γερμανία, διαφαίνεται ότι η συμμετοχή της ελληνικής ακροδεξιάς στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» όχι μόνο δεν θα «διευκολύνει την παροχή της 6ης δόσης», αλλά, αντιθέτως, έχει ήδη προκαλέσει πολιτική αναταραχή στους κόλπους του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Le Monde: Θύμα παγίδων της ιδεολογίας το ευρώ;


    Πηγή: ΑΥΓΗ
    Του Alain Frachon
    Θα αρκούσε μια φράση για να πάψει η κρίση του ευρώ, σύμφωνα με αρκετούς οικονομολόγους. Μια μικρή φράση που θα έπρεπε να πει η ΕΚΤ. Η ΕΚΤ θα έπρεπε να πει δυνατά ότι θα παίξει τον ρόλο του δανειστή ύστατης καταφυγής για τα πιο χρεωκοπημένα μέλη της Ε.Ε. Και το ευρώ θα ζούσε καλύτερα.
    Και οι αγορές θα κάθονταν φρόνιμες. Και, ω, υπέρτατη ευτυχία, δεν θα δίναμε πια δεκάρα για το τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης. Και θα μπορούσαμε να ξεσφίξουμε λίγο τον βρόχο της δημοσιονομικής λιτότητας, να χαλαρώσουμε τους όρους της. Και αυτό θα βοηθούσε την ανάκαμψη της δραστηριότητας, θα διευκόλυνε την κάθαρση του χρέους. Και, χωρίς υποσχέσεις για τσάμπα χρήμα, θα βγαίναμε από τον καταστροφικό κύκλο που οδηγεί στη διάλυση της Ευρωζώνης, που μοιάζει με μια κακιά παρτίδα μπόουλινγκ όταν η μεγάλη μαύρη μπάλα ρίχνει τη μια μετά την άλλη τις κορίνες: στην αρχή την Αθήνα, μετά το Δουβλίνο, τη Λισσαβώνα, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη, ενώ έρχεται και η σειρά του Παρισιού...

    ΑΓΟΡΕΣ - ΕΕ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ: ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ



    Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ*
    «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» λέγεται ότι αναφώνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη συγκυρία της υπόθεσης Λαμπράκη.
    Η απάντηση τότε ήταν: το τρίγωνο παλάτι - στρατός - αμερικανική πρεσβεία, οι πυλώνες του μετεμφυλιακού «κράτους των εθνικοφρόνων». Το ίδιο ερώτημα τίθεται προφανώς και σήμερα και η απάντηση συνίσταται και πάλι σε ένα τρίγωνο πολιτικής ανωμαλίας.
    Ένα τρίγωνο νέου τύπου, που οι πλευρές του αποτελούνται από τις ονομαζόμενες «αγορές», δηλαδή τοδιεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., και πιο συγκεκριμένα το γαλλογερμανικό διευθυντήριο, και το εγχώριο μνημονιακό μπλοκ, δηλαδή τη συμμαχία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής ελίτ που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ένα αδιανόητο μέχρι πρότινος έργο κοινωνικήςκατεδάφισης και νεοαποικιακής υποδούλωσης της χώρας.

    Wikileaks: Οι ελληνικές τράπεζες κερδίζουν απ' τα ελληνικά ομόλογα με carry trade



    Έγγραφο του Wikileaks που αποκαλύπτει το XrimaNews.gr και το οποίο προέρχεται από το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες κερδίζουν με το να δανείζονται με πολύ χαμηλά επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στη συνέχεια να δανείζουν με υψηλά επιτόκια στο ..
    ελληνικό κράτος (!) αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Το έγγραφο μάλιστα έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2009 δηλαδή οι τράπεζες ακολουθούσαν αυτήν την πρακτική ακόμη και μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης γνωρίζοντας πως η Ελλάδα χρειαζόταν όση στήριξη μπορούσε να βρει.

    Μάλιστα στη συζήτηση γίνονται αναφορές για την περίπτωση πτώχευσης, τις αγορές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν ελλείμματα και χρέος, δείχνοντας ότι ενώ όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση είναι επείγουσα παρόλα αυτά οι τράπεζες κάνουν, όπως αναφέρει το έγγραφο, 'carry trade', δανειζόμενες φθηνά και χρησιμοποιώντας τα χρήματα αυτά για να δανείσουν στο κράτος ακριβά.
    είχε αποκαλυφθεί άλλη μία από τις κρυφές πλευρές της κρίσης. Αξίζει το συγκεκριμένο άρθρο να συνδυαστεί με την αποκάλυψη Wikileaks για να καταλάβει κανείς τί είδους "στήριξη" λαμβάνει η Ελλάδα τόσο καιρό.
    XrimaNews.gr

    H νέα κυβέρνηση των ρεκόρ



    Πηγή: Sofokleous 10

    Η ομιλία του νέου, διορισμένου πρωθυπουργού δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη καθώς αρκέστηκε σε γενικολογίες χωρίς ωστόσο να εισέλθει στο δια ταύτα, στα μέτρα δηλαδή που θα επιβάλει. 
    Δεν πέρασε απαρατήρητη αρχικά η αλλαγή του δεύτερου σκέλους του εκβιασμού («μνημόνιο ή χρεοκοπία») που ακούγαμε σωρηδόν από τον προκάτοχό του. Τώρα, που επισήμως και με την  βούλα των πιστωτών μας έχουμε χρεοκοπήσει δύο φορές σε λιγότερο από έξι μήνες, την θέση της «χρεοκοπίας» έχει πάρει «η έξοδος από το ευρώ», το νέο φόβητρο. Μένει να δούμε αν οι θυσίες τις οποίες ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός έχουν και στο θέμα του ευρώ τα ίδια αποτελέσματα που είχαν και στο θέμα της χρεοκοπίας. Απλώς φέρουν πιο κοντά το αναπόφευκτο (έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη) που απ’ ότι φάνηκε δεν είναι συνάρτηση των θυσιών. Αν ήταν έτσι, με τόσες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τόσες απολύσεις και τόσες αυξήσεις φόρων η χρεοκοπία θα είχε αποφευχθεί, αυτή όμως απλώς επιταχύνθηκε.

    Ευρω-κρίση: Θα τυπώσει χρήμα η Γερμανία; Τελικά ΝΑΙ



    Το EFSF ως ένα ωραίο και γυαλιστερό κουτί, που όμως μέσα...είναι άδειο

    ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
    του ciaoant1

    Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, είχαμε μιλήσει για τη μόχλευση, και είχαμε εξηγήσει τι σημαίνει αυτό ειδικά για την περίπτωση του EFSF, του ευρωπαϊκού ταμείου για τη σωτηρία των τραπεζών.

    Όπως είχαμε εξηγήσει, τα πραγματικά κεφάλαια που υπάρχουν στο EFSF είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με το 1 τρις ευρώ που υποτίθεται ότι πρέπει να καλύψει. Και αυτός είναι ο λόγος ('έλλειψη εμπιστοσύνης') που οι κεφαλαιοκράτες στις διεθνείς χρηματαγορές ΔΕΝ πείθονται ότι μπορούν να καλυφθούν πλήρως οι απώλειες των τραπεζών, και οι μετοχές πέφτουν, τα spreads ανεβαίνουν, κτλ.

    Μάλιστα, οι τράπεζες ήδη προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα ιταλικά ομόλογα που κατέχουν - όπως μεταδίδει το zerohedge ήδη προγραμματίζουν να πουλήσουν ιταλικά ομόλογα ύψους 300 δις ευρώ. Οι τραπεζίτες ήδη πιέζουν δηλαδή για να "ταϊστούν" από τα κρατικά ταμεία.