Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οταν δεν σέβεσαι τον πολίτη να φοβάσαι τον όχλο


Συντεταγμένη διαμαρτυρία δεν υφίσταται, παρά μόνο σε αυστηρά επιβλεπόμενες -και παραδοσιακά ακίνδυνες- διαδηλώσεις (τύπου ΠΑΜΕ). Συντεταγμένο πλήθος, εκτός από τις παρελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα το βρείτε μόνο στις κερκίδες ευγενικών αθλημάτων, όπως το τέννις. Το να μπερδεύεις όμως τις μαζικές αντιδράσεις με την οχλοκρατία σημαίνει ότι είτε είσαι εντελώς τυφλός, είτε… χεσμένος μέχρι κάλτσας.
Η σημερινή μαζική αυθόρμητη διαμαρτυρία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αναδεικνύει τηνοριζοντιοποίηση μίας αντιστασιακής διάθεσης, χωρίς όμως διακριτά πολιτικά χαρακτηριστικά(βλ. σημαίες και λάβαρα, και πατριωτικοί παιάνες αναμεμειγμένοι με συνθήματα λαοκρατίας). Από την άλλη, η παιδιάστικη αντίδραση για τη διακοπή της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ενός εντελώς ξεμωραμένου υπερήλικα που αντιλαμβάνεται το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σαν τον πάρεδρο επαρχιακού συλλόγου φίλων της γκλίτσας, δείχνει ότι η θεσμική διάβρωση της ελληνικής αστικής δημοκρατίας είναι πλέον μη αναστρέψιμη.



Στην αρχή... ... είχαν πιστέψει πως ήταν γι' αυτούς μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή



Πηγή: Τα Νεα 27/10
του Ρ. Βρανά

Στην αρχή...
... είχαν πιστέψει πως ήταν γι' αυτούς μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία. Με περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Ετσι τους είχαν δείξει την Ευρωπαϊκή Ενωση: ως συνώνυμη του κοινωνικού κράτους. Σήμερα, οι λαοί των περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών ανακαλύπτουν ότι άλλη Ευρώπη τούς έδειξαν και σε άλλη τους έβαλαν. H Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ανοίγει σε αυτές τις χώρες περισσότερες και καλύτερες δουλειές, περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία, περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κλείνει και αυτά που υπάρχουν.

Η «παραίτηση» του Προέδρου της Δημοκρατίας



ΠΗΓΗ: tvxs
του e-lawyer
Η καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικής γιορτής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απόφαση του Κωνσταντίνου Τσάτσου, καθηγητή φιλοσοφίας δικαίου στην Νομική Αθήνας, ο οποίος το 1941 ανάρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων στην οδό Σίνα ένα σημείωμά του, κατά το οποίο "την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου κωλύομαι να διδάξω".
Στις 27 Οκτωβρίου ανέβηκε στο βήμα σε μια κατάμεστη από φοιτητές αίθουσα και κήρυξε την επόμενη ημέρα εθνική επέτειο ελευθερίας και αργία. Ο Τσάτσος έγινε εθνικός ήρωας μέσα σε μια μέρα, καταδιώχθηκε, κρύφτηκε, αποθεώθηκε. Μετά την απελευθέρωση, πολιτεύθηκε, διαγράφοντας μια αμφιλεγόμενη πορεία σε διάφορα υπουργεία, ενώ μετά την μεταπολίτευση έγινε ο αρχιτέκτονας του ισχύοντος Συντάγματος και πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ψεύτικη διάσωση του ευρώ




Πηγή aristeroblog

Οι πολιτικοί της Ευρώπης θα ήθελαν να γιορτάσουν τις αποφάσεις  της 26ης Οκτωβρίου συνόδου κορυφής ως ιστορικές. Αλλά η κρίση του ευρώ θα είναι μαζί μας λίγο περισσότερο ακόμα. Το βασικό παράδοξο - ότι τα κράτη θέλουν να αγοράσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών με χρήματα που δεν έχουν - απλά δεν μπορεί να αγνοείται αιώνια.
Όποιος έχει λατρέψει τη κρίση του ευρώ  δεν έχει τίποτα να φοβάται: αυτή θα είναι παρούσα  για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα. Ακόμη και οιαποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ δεν θα την απομακρύνουν. Από τη μια,  εκείνοι που κατηγορούν τους πολιτικούς για την κρίση έχουν δίκιο. Από την άλλη, κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους αποκρύπτοντας την ουσία ότι οι πολιτικοί είναι αντιμέτωποι με  μια γιγαντιαία αντίφαση του πραγματικού κόσμου, η οποία πηγάζει από τη λογική του ίδιου του συστήματος και δεν μπορεί  τόσο εύκολα να παραμεριστεί.

Η ώρα του μεγάλου Οχι


Εικόνες από τη σύγχρονη Ευρώπη του... Νότου, όπως καταγράφονται σε πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου «Ρόιτερ».
Εικόνα πρώτη, Μαδρίτη: εικοσιτετράχρονη κάτοχος μάστερ στις δημόσιες σχέσεις εργάζεται πάνω από δύο χρόνια, με πλήρες ωράριο, πληρώνεται 300 ευρώ το μήνα, δεν έχει αρκετά λεφτά να μετακομίσει από το πατρικό της σπίτι και τα λεφτά πάνε σχεδόν όλα στα λεωφορεία και το φαγητό.
«Από τότε που ήμουν μικρή οι γονείς μου με προέτρεπαν να βγάλω το πανεπιστήμιο και να βρω μια καλή δουλειά. Είμαι τυχερή που έχω μια όποια δουλειά», δηλώνει η Ισπανή Σίλβια, η οποία φοβάται μάλιστα να πει επίθετο για να μην έχει επιπτώσεις στην εργασία της...

Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΜΑΣ-ΤΟΥΣ "ΚΟΨΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ".







Δεκάδες συναγωνιστές του κινήματος "Δεν πληρώνω" και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν έξω από το σπίτι της συναγωνίστριας μας Σ.Κ. σήμερα 27/10/11 γύρω στις 10 το πρωί όπου η αστυνομία μαζί με 3 δικαστικούς επιμελητές προσπάθησαν κατ'εντολήν της εταιρίας "Νέα Οδός" να κατασχέσουν το αυτοκίνητό της. Οι κρατικοί εντολοδόχοι της εταιρίας υπολόγισαν χωρίς το κίνημα μας και τελικά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι και άδεια χέρια. Οι συναγωνιστές μας σαν μια γροθιά έδιωξαν την αστυνομία και τους δικαστικούς επιμελητές δείχνοντας περίτρανα ότι με αλληλεγγύη και ανένδοτο αγώνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Από τις 11 το πρωί περίπου  και για 2 ώρες ,πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα διόδια Αφιδνών από συναγωνιστές και κατοίκους της περιοχής.
 Βλέπετε φωτογραφίες από την κατάληψη και βίντεο στο www.oxidiodia.gr με δηλώσεις της συναγωνίστριας και άλλων συναγωνιστών από τα διόδια Αφιδνών. Επίσης την Κυριακή 30/10, 5 μμ θα ξανανοίξουμε τα διόδια στις Αφίδνες.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ  ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΕΜΠΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=FhtBDTPuf1M&feature=player_detailpage

100 δις € έναντι 100 δις €



Δελτίο Τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
100 δις € έναντι 100 δις €
Πρώτο : Η διαγραφή 100 δις € από το ελληνικό χρέος προς τους ιδιώτες συνοδεύεται από τη δέσμευση της Ελλάδας να δανεισθεί το ισόποσο των 100 δις € από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό μέχρι το 2014. Δεν πρόκειται για μηδενικό αποτέλεσμα. 
Τα 100 δις € παλαιού χρέος σε μεγάλο βαθμό έχουν συναφθεί με βάση την εσωτερική δικαστική δικαιοδοσία και επομένως, παρότι χρέος σε ξένους δανειστές, ανήκουν στο «εσωτερικό χρέος», πολιτικά ευκολότερα διαχειρίσιμο από τη χώρα που δανείζεται. Τα 100 δις € των νέων δανείων, εκ των οποίων μάλιστα 30 δις δεν θα πάνε στον δημόσιο προϋπολογισμό αλλά στις τράπεζες, προέρχονται από κοινοτικά και κρατικά κονδύλια, υπόκεινται στη δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων, είναι καθαρό «εξωτερικό χρέος» με πολύ μεγαλύτερες περιπλοκές σε περίπτωση πρωτοβουλιών από τη χώρα που δανείζεται.

Σουργελιανό κράτος



Πηγή: Γαλαξιάρχης

  • Λεφτά υπάρχουν το 2009
  • Λεφτά δεν υπάρχουν το 2010
  • Το χρέος (120% ΑΕΠ) δεν είναι βιώσιμο το 2009
  • Το χρέος (160% ΑΕΠ) είναι βιώσιμο το 2011
  • Το χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο (180% ΑΕΠ) το 2012, αλλά θα είναι βιώσιμο (120% ΑΕΠ) το 2020
  • Το κούρεμα είναι καταστροφή τον Ιούνιο του 2011
  • Το μικρό κούρεμα είναι σωτηρία τον Ιούλιο του 2011
  • Το μικρό κούρεμα δεν κάνει το χρέος βιώσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011
  • Το μεγάλο κούρεμα είναι η μόνη σωτηρία τον Οκτώβριο του 2011
  • Τα ταμεία δεν έχουν σάλιο το 2010

Η επετειος του ΟΧΙ, ΝΑΙ

 

vouvokinima

26 Όκτ 11 - 11:42
H εθνική μας μοναξιά παρελαύνει μπροστά στο πολιτικό σύστημα που τη δημιούργησε. Εδώ! Έξω, κουρελιάζεται απο αριθμούς, τρίχες και ικεσίες.
 Εδώ οι καθηγητάδες με μαύρα περιβραχιόνια, σήμα κατατεθέν της επερχόμενης ή μήπως επελθούσης εθνικής μας θανής. Οι συνταξιούχοι  με σηκωμένα λάβαρα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι άνεργοι με τα δελτία της επίσημης ανεργίας. Οι μικρομεσαίοι με τα λουκέτα της μεσοαστικής τους ευημερίας και οι νέοι χωρίς πρησμένα πόδια αλλά με πρησμένα όνειρα κραδαίνουν ο καθένας απο μια αίτηση για την Αυστριαλανή ακτή.

Έξω, στα προαύλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης , δηλώσεις εθνικής στρατηγικής και στις αίθουσες ολοκληρωτικών αποφάσεων , δηλώσεις εθνικής υποταγής. Ένα κοινό νόμισμα , νόσημα κοινό σε κεφάλια  διαφορετικών ανθρώπων κι αντοχών.  Η υψηλή τέχνη της κομμωτικής , με την ψιλή , ετοιμάζει λαούς και κοινωνίες για τα στρατόπεδα οικονομικής συγκέντρωσης για την διάσωση της ¨αραιής¨ φυλής, των λίγων δηλαδή κι εκλεκτών.

Γαλλία : Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για Λογιστικό Έλεγχο του χρέους


Μετάφραση Έλσα Αγγελοπούλου-Παρίσι

Στις 26 Οκτώβρη ξεκίνησε η καμπάνια συλλογής υπογραφών για το Λογιστικό Έλεγχο του γαλλικού χρέους. Κατά τις πρώτες 24 ώρες ο αριθμός των υπογραφών ανέρχεται στις 6.000.

Παραθέτουμε αυτούσια τη μετάφραση του γαλλικού καλέσματος.


Έναρξη του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους

Σήμερα, 26 Οκτώμβρη, η Εθνική Επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους δημοσιοποιεί το ιδρυτικό της κάλεσμα. Καλεί όλους τους πολίτες να το υπογράψουν και να κινητοποιηθούν προκειμένου ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους να γίνει επιτέλους αντικείμενο ενός πραγματικά δημοκρατικού διαλόγου σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Επιτροπή απαρτίζεται από είκοσι συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους και υποστηρίζεται από πολλούς κομματικούς σχηματισμούς. Θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 2 Νοέμβρη, στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια του εναλλακτικού φόρουμ που θα προηγηθεί και θα θέσει σε αμφισβήτηση το G20.

Ο «πατριώτης»... αυξάνει το χρέος κατά 30 δισ.!


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ο στόχος της απόφασης της ευρωσυνόδου, σύμφωνα με το τελικό κείμενο, είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία των τραπεζών να... παραιτηθούν από το 50% (περίπου) της αξίας των ομολόγων που κατέχουν. Συνιστά αυτό μείωση του ελληνικού χρέους εις χείρας ιδιωτών κατά 50%; Όχι! Αύξηση σημαίνει! Γιατί;
1. Διότι, πρώτον, δεν είναι μόνο οι τράπεζες κάτοχοι ελληνικού χρέους. Υπάρχουν και τα hedge funds, δηλαδή τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Πόσο χρέος κατέχουν, πόσο θα αποκτήσουν όσο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» και τι θα κάνουν; Άγνωστο κι αυτό... Να θυμίσουμε τι επισημαίναμε μόλις χθες με αφορμή ρεπορτάζ του BBC, στο κείμενο με τίτλο Επένδυσαν στην πτώχευση και τώρα θα πλουτίσουν.