Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε η ισχυρότερη χώρα του κόσμου



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Μαλούχος Γ.
Η Ελλάδα απειλεί το παγκόσμιο σύστημα: δεν θα διαφωνήσει κανείς, ότι, αν το έλεγε κανείς αυτό μέχρι πριν από δύο μόλις χρόνια, ίσως και λιγότερο, θα τον κλείνανε κατευθείαν μέσα, με συνοπτικές διαδικασίες. Αφού λοιπόν μέσα σε λίγους μήνες, η απόλυτη τρέλα του χθες έγινε η κυρίαρχη λογική του σήμερα, ας την πάμε ένα βήμα παρακάτω: όταν μια μικρή χώρα είναι ικανή να απειλήσει όλο τον πλανήτη, τι είναι; Είναι, προφανώς, η ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Μπορεί να μη διαθέτει πυρηνικά ή βιολογικά όπλα, διαθέτει όμως, το απόλυτο υπερόπλο που όλα αυτά τα κάνει να μοιάζουν με σφεντόνες: διαθέτει 0,7% απόκλιση ελλείμματος του μικρού ΑΕΠ της!

IRELAND: Protests Grow in “Europe’s Next Greece”


ΠΗΓΗ: greek left review

Ryan Harvey (voiceshakes.wordpress.com) is a writer, an organizer with the Civilian-Soldier Alliance and a member of the Riot-Folk musician collective.

Tuesday 11 October 2011

by: Ryan Harvey, Even If Your Voice Shakes | Op-Ed
Hundreds “Occupy Dublin” as Wall Street tactic spreads.
“What are you protesting against?” asks a man walking home from the pub last night. “Is this about the IMF?”
When I answer that yes, this is about the IMF, he gets excited. “Fuck the IMF,” he says as he starts to walk further into the crowd. For another hour, he enters conversations with various people at the camp site set up in front of the Central Bank of Ireland the day before after an internet call went out to “Occupy Dublin.”
The International Monetary Fund (IMF) is hated in Ireland for their role last year in a major round of austerity measures that cut social services while bailing out Irish banks with over €85 billion. “The State has sold itself completely to the financial cartels,” a 42 year-old unemployed construction worker tells me.  “They are transferring more wealth out of Ireland than British landlords ever did, and these are Irish people doing it!”

«Οι πολιτικοί μας, μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο»



Πηγή: Ελευθεροτυπία

Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μπέσα, ακεραιότητα κι αντρίκεια συμπεριφορά. Ισως γι' αυτό είναι τόσο οργισμένος ο Δημήτρης Μητροπάνος. Με βίωμα και φωνή που συνοψίζει τις ιστορίες, τις περιπέτειες, τις καψούρες, τα γλέντια και τα λάθη της λαϊκής ψυχής, στέκεται συνεπής στην προέλευσή του. Πάντα. Και τώρα που ο κόσμος του πλήττεται. Θίγεται δηλαδή προσωπικά και το δείχνει, χωρίς να στρογγυλεύει τις απόψεις του.
Αυτό ήταν και το μεγάλο του ταλέντο. Οτι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τις ρίζες του. Αυτές τιμά και στα τραγούδια που επιλέγει να λέει. Να, σαν κι αυτά που θα πει, μαζί με τον Δημήτρη Μπάση και τον Γιάννη Κότσιρα, από τις 27 Οκτωβρίου στο «Κέντρο Αθηνών». «Θα κάνουμε ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό για να φτιάξει κάπως το κέφι του κόσμου - γιατί όπου να γυρίσει κανείς βλέπει μαυρίλα και σκυμμένα κεφάλια», λέει. Εννοείται ότι θα συμπεριλαμβάνονται και τα λαϊκά από το τελευταίο του άλμπουμ με τον Σταμάτη Κραουνάκη, «Εδώ είμαστε», απ' όπου προέρχεται και το περίφημο...

PSI-θυροι για 'κούρεμα' 30-60%: Γιατί ακούγονται και τί σημαίνουν



Πηγή: xrimanews.gr
του Π. Παναγιώτου
Στον απόηχο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου είχα προτρέψει τους πολιτικούς να μη βιαστούν να πανηγυρίσουν άλλη μια 'νίκη' αλλά να θεωρήσουν το νέο σχέδιο ως μία αναπόφευκτη εξέλιξη και ένα ελάχιστο και με μεγάλη καθυστέρηση βήμα στο δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Λιγότερο από δυο μήνες αργότερα το σχέδιο είχε ήδη ναυαγήσει ως ιδέα. πριν ακόμη εφαρμοστεί, καθώς γινόταν κοινή συνείδηση πως δε βοηθούσε ούτε την Ελλάδα να κάνει το χρέος της βιώσιμο αλλά ούτε και την Ευρώπη να σταματήσει την επίθεση των αγορών σε άλλα κράτη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση



ΠΗΓΗ: tvxs
Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.
Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού...
Oι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.
Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (...) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΓΑΠ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΑΪ!



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ!
Η ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ!
Αποφασισμένος να συνεχίσει απαρέγκλιτα τη λεηλασίατου τόπου και του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα τηςδημόσιας περιουσίας της χώρα αλλά και τη διαδικασία εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίαςστους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς κύκλους δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χ. ΒανΡομπάι ό Γ. Παπανδρέου. Οι δυο τους συζήτησαν για την επίσπευση και την προώθηση της επονομαζόμενης «τεχνικής βοήθειας» προς την Ελλάδα αλλά και για την επιτάχυνση τωννεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαλαλεί για μία ακόμα φορά την πλήρη συμμόρφωση του ίδιου και της κυβέρνησης του στις απαιτήσεις τωνπιστωτών της χώρας, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα μία «βιώσιμη και συνολική», όπως την ονόμασε, λύση της κρίσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, η οποία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, περιλαμβάνει μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ακόμα και ως50%.

τα λαμόγια λεηλατούν πάντα



Πηγή: Ελευθεροτυπία
Στάθης


Σώζεται η τράπεζα με τα λεφτά των φορολογουμένων και κατόπιν συνεχίζει να τους πίνει το αίμα -σώζεται δηλαδή το βαμπίρ ιδίοις αναλώμασι των θυμάτων του, με τι τέρατα έχουμε μπλέξει; Κλονίζεται η Γαλλοβελγική τράπεζα Ντέξια και την αιμοδοτούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ποσά ίσα με το μισό ελληνικό χρέος (πριν να το κάνει τρισμέγιστο ο Γιωργάκης) -κι ύστερα της Ευρώπης τής φταίνε οι ακαμάτηδες νότιοι, τα pigs... 


* * *

Μπουκάρει στα καθ' ημάς, σαν τον Αλάριχο στα νοικοκυριά ο Μπενύτο, διαλέγει τι θα βουτήξει, βιάζει όποιον οικογενειακό προϋπολογισμό γουστάρει κι ύστερα κλαίγεται μπροστά στα θύματά του ότι τα έσφαξε για το καλό τους ότι κάποιος τέλος πάντων έπρεπε να αναλάβει τη βρώμικη δουλειά. Δεν είθισται να βάφουν με αίμα τα χέρια τους οι Κατακτητές, όταν μπορούν να κάνουν το ίδιο για χάρη τους οι σμπίροι τους...

Εσωτερική υποτίμηση: Φάρμακο ή φαρμάκι?



Πηγή: steveniko
Του ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ



Θα ήταν άδικο να αρνηθούμε πως η αστική πολιτική οικονομία διαθέτει στο φαρμακείο της πολλά φάρμακα για την κρίση. Αλλωστε, οι οικονομικές κρίσεις σαν και αυτήν που ζούμε σήμερα αφορούν το αστικό οικονομικό σύστημα. Είναι εύλογη λοιπόν μια απορία: Γιατί από αυτό το φαρμακείο, τα φάρμακα που συχνά διαλέγει το αστικό πολιτικό σύστημα αποδεικνύονται φαρμάκια;



Η εσωτερική υποτίμηση (μισθών και τιμών) είναι ένα από αυτά τα φάρμακα. Γιατί άραγε δεν λειτουργεί πουθενά; Και γιατί αποδεικνύεται τόσο δηλητηριώδες; Λίγοι σοβαροί οικονομολόγοι σήμερα πια - εκτός ίσως από κάποιους πολιτικούς ηγέτες άσχετους με την οικονομία ή δεσμευμένους από συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα των χωρών τους - πιστεύουν ακόμη πως η λιτότητα και η γενική μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα μπορούν να κάνουν τον ιδιωτικό τομέα των υπερχρεωμένων χωρών να ξανασταθεί στα πόδια του. Και ο Ρομπ Παρεντό, ειδικός στη μακροοικονομική στρατηγική, είναι ένας από αυτούς τους οικονομολόγους. Ούτε αυτός πιστεύει στην εσωτερική υποτίμηση. Επειδή όταν μειώνονται τα εισοδήματα, μειώνεται το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, μαζί με τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους. Ομως είναι βέβαιος, όπως λέει, ότι οι χώρες του δυτικού κόσμου θα εξακολουθήσουν να την εφαρμόζουν, μολονότι αυτό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια νέα γενικευμένη κρίση χρέους.


Πέταξαν αυγά σε εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ στην Τουρκία




thumb
Επίθεση με αυγά εξαπέλυσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Ουλουντάγκ της Τουρκίας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μαρκ Λιούις.
Στο πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν ένα οικονομικό συμπόσιο και όταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκίνησε να μιλάει μια ομάδα επτά φοιτητών του πέταξε αυγά και άνοιξε ένα πανό που έγραφε «έξω το ΔΝΤ».
Οι φοιτητές φώναζαν επίσης συνθήματα.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.