Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ




Παρα τις αντιξοες καιρικες συνθηκες, οι συναγωνιστες του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr) πορευτηκαν, κατω απο εντονη βροχη, απο την Ομονοια προς τα κεντρικα γραφεια της ΔΕΗ, σημερα Δευτερα 10/10/11. Μοιραστηκαν προκηρυξεις εναντια στα χαρατσια και ακολουθως εγινε συμβολικη καταληψη του κτιριου της ΔΕΗ.Οι εργαζομενοι εξεφρασαν την συμπαραταξη με τον αγωνα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και πολλοι θελησαν να συμμετασχουν στον αγωνα μας.Ταυτοχρονα  αναλογη δραση , με μοιρασμα υλικου, εγινε απο τους συναγωνιστες μας στην Λαμια, στην ΔΕΗ και την εφορια.Αυριο Τριτη 11/10/11, το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα συμμετασχει στην πορεια- συγκεντρωση, εναντια στο κλεισμο του Γενικου Νοσοκομειου Πατησιων, στις 5.30 μμ , στην λατεια Αγιας Βαρβαρας, στον ΗΣΑΠ Ανω Πατησιων.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:http://www.youtube.com/watch?v=gSlPqS_YoWU&feature=player_detailpageΠερισσοτερες πληροφοριες στο www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.grΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΧΣ & ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ?



Dr. Kiriakos Tobras
skype : kyrotobras
Mobile : +30 6944 360231

Το παραμύθι του δήθεν ισχυρού Ελληνικού τραπεζικού συστήματος άρχισε να ξεφουσκώνει και σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη της απάτης των τραπεζιτών.
Πριν πτωχεύσει η Ελλάδα ήταν ήδη πτωχευμένο όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και το ΔΝΤ.


Οι τεχνητές πτωχεύσεις μεμονωμένων κρατών, στην Ευρώπη και αλλού, ήταν μόνο το μέσο προκειμένου, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να περάσουν δια της μεθόδου των μνημονίων και μέσω των σχεδίων διάσωσης,  στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή με το αίμα των φορολογουμένων και να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Δυστυχώς όμως για τους διοργανωτές της παγκόσμιας αυτής απάτης, το σχέδιο τους απέτυχε, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πτωχευμένοι τραπεζίτες είχαν πει ψέμματα στις εθνικές τους κυβερνήσεις και τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ως προς την πραγματική κατάσταση των τραπεζών τους, τις οποίες, οι ίδιοι, μαζί με τους μετόχους τους, κατέκλεβαν επί 15 συνεχή χρόνια, εξαφανίζοντας στην κυριολεξία τα χρήματα των καταθετών, τα οποία σκορπίστηκαν σε αλόγιστα μερίσματα, σε εξωφρενικές αμοιβές και μπόνους και σε θαλασσοδάνεια σε μετόχους, διαπλεκόμενους και στο πολιτικό σύστημα.

τα μπαλάκια του κινγκ-κονγκ



Πηγή: Techie Chan
Οι εξελίξεις επί τροχάδην
Καθισμένος ανακούρκουδα σ’ ένα φθινοπωρινό κλαδί με περιβολή μόγλη, είναι μια δύσκολη θέση να πληκτρολογείς. Κι επειδή η μπαταρία θα τελειώσει κάποια στιγμή και η κουφάλα του δέντρου προσφέρει θαλπωρή, αλλά όχι 220V /50Hz AC, είπα να τα ξεράσω όλα μαζί.
Γνωρίζω πως όλα αυτά μπορεί να σας πέσουν λίγο δυσκολοχώνευτα και είναι λίγο πυκνά και άκομψα γραμμένα για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα επεισόδια, αλλά κάντε λίγη υπομονή, ανεχθείτε με και ανατρέξτε σε κάτι προηγούμενο όταν δυσκολεύεστε. Κάθε μία από αυτές τις ειδήσεις θα άξιζε να γίνει μεγάλο θέμα, αλλά επειδή πέφτουν όλες μαζί και επειδή λίγο πολύ κινούνται στα ίδια μοτίβα που κινούνται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό είπα να τα μπλέξω. Άρα εδώ θα βρείτε πολλές πραγματικές ειδήσεις, απλά θα ζαλιστείτε λίγο να τις χωνέψετε (σειρά σας γιατί εγώ ζαλίζομαι μέρες τώρα).
Μία μέθοδος είναι να κάνετε διάλειμμα κάθε φορά που αλλάζω θέμα. Πχ Διαβάζω το θέμα με τη dexia μαζί με τον πρωινό καφέ στη δουλειά, διαβάζω το δεύτερο θέμα με το ελληνικό κούρεμα μετά το μίτινγκ των 12, το τρίτο θέμα με τον επόμενο πρωινό καφέ κ.ο.κ. Αυτά βέβαια για όσους έχουν ακόμα δουλειά, διότι όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, πρόκειται για προστατευόμενο είδος.


Banken Über alles



Πηγή: Δρόμος  8/10/2011
Γιάννης Κιμπουρόπουλος  

Η ευαισθησία για «τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων» εξαφανίζεται αν πρόκειται για τις τράπεζες- Αποκαθηλώνεται η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και προκρίνεται βαθύ «κούρεμα» με βαρύ τίμημα και ελεγχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα 


Η Ε.Ε., και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη, εξελίσσεται γοργά σε μια «αυτοκρατορία του κακού». Ολοκληρώνεται ως το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα του καπιταλιστικού σύμπαντος, εδραιώνοντας μια πολιτική απίστευτου κυνισμού εις βάρος των κοινωνιών της, ιδιαίτερα στις «αποικίες» της περιφέρειας, και ανάγοντας σε απόλυτο προορισμό της την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έστω κι όλα εξελίσσονται σαν μια χαοτική περιδίνηση γύρω από την ελληνική κρίση. Τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά (για τον ελληνικό λαό εφιαλτικά), αυτό που έχει υποστηριχτεί επανειλημμένα. Η περίφημη «ιστορική συμφωνία της 21ης Ιουλίου» μας τελείωσε. Πάμε γι’ άλλα. Φτου κι απ’ την αρχή. Σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, στην επικείμενη νέα σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στο Βερολίνο, στις 17 και 18 του μηνός, οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες ενδέχεται να προδιαγράψουν, ίσως και να αποφασίσουν, ένα νέο σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας από την κρίση χρέους που μετατρέπει τη χώρα, με τρόπο απόλυτο πια, σε προτεκτοράτο των πιστωτών, θεσμικών (των κρατών) και ιδιωτών. 

Βρετανία: Η εργατική τάξη πάει στην κόλαση


«Πρώτη φορά είδα το χαρακτηρισμό εργατική τάξη να χρησιμοποιείται ως στίγμα», αναφέρει η δημοσκόπος Ντέμπορα Μάντασον. Η εξέγερση έφερε αντιμέτωπους τους εργάτες με τη δήθεν μεσαία τάξη.
Οι ταραχές του Αυγούστου στην Αγγλία ίσως προμηνύουν τα χειρότερα: Είναι το αποτέλεσμα σχεδόν 30 ετών προμελετημένης καταστροφής ενός τρόπου ζωής και εργασίας που είχε θέσεις ακόμη και για τους λιγότερο μορφωμένους νέους των πόλεων. Τον Αύγουστο που πέρασε, τέσσερις ημέρες άγριων ταραχών και λεηλασιών τρομοκράτησαν πόλεις σε ολόκληρη την Αγγλία.
Η ειρήνη σύντομα αποκαταστάθηκε στους δρόμους, η χώρα όμως κυριεύθηκε από οργισμένες αντιδράσεις. Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «feral» (κτηνώδης, άγριος, πρωτόγονος): «κτηνώδης νεολαία», «κτηνώδη αποβράσματα», «η κτηνώδης κατώτερη τάξη». Στην «Ντέιλι Μέιλ» της 12ης Αυγούστου 2011, ο Ρίτσαρντ Λίτλετζον περιέγραφε τους ταραξίες ως «μια αγέλη λύκων σχηματισμένη από αδέσποτα αλητάκια του υποβαθμισμένου κέντρου της πόλης», τα οποία απαιτούσε να σκοτώσουν με ροπαλιές, «όπως τις μικρές φώκιες».

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ


ΠΗΓΗ: aristero blog 

του Γιάννη Ελαφρού

Οι τρομερές περικοπές των μισθών, έως τα επίπεδα των 600 – 700 ευρώ στο δημόσιο τομέα και των 400 – 550 ευρώ στον ιδιωτικό, που αποφασίστηκαν από την Ιερά Συμμαχία της εξαθλίωσης, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, δεν αποτελούν ένα καπρίτσιο της τρόικας, ούτε μια “υποχώρηση” ή ακόμα μια αθλιότητα της πιο άθλιας κυβέρνησης από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.
 
Αποτελούν υλοποίηση του Συμφώνου για το Ευρώ, δηλαδή της νέας καθοδηγητικής συμφωνίας για την ευρωζώνη και την ΕΕ, που προβλέπει την κινεζοποίηση των εργατικών αμοιβών στην Ευρώπη, για χάρη της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, το οποίο ο Ιγνάσιο Ραμονέ, πρώην διευθυντής της Μοντ Ντιπλοματίκ, χαρακτήρισε “στρίψιμο της βίδας”…