Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σκεπτόμενοι το αδιανόητο



by G. Soros
NEW YORK – To resolve a crisis in which the impossible has become possible, it is necessary to think the unthinkable. So, to resolve Europe’s sovereign-debt crisis, it is now imperative to prepare for the possibility of default and defection from the eurozone by Greece, Portugal, and perhaps Ireland.

In such a scenario, measures will have to be taken to prevent a financial meltdown in the eurozone as a whole. First, bank deposits must be protected. If a euro deposited in a Greek bank would be lost through default and defection, a euro deposited in an Italian bank would immediately be worth less than one in a German or Dutch bank, resulting in a run on the deficit countries’ banks.

Προεκλογικό...



Το ‘σύστημα’ (ο καπιταλισμός) αποδεικνύει πως δεν έχει τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό, όταν πρόκειται για την επιβίωσή του. Όχι την επιβίωση των ανθρώπων, των οικογενειών, των κοινωνιών. Την διάσωση της δομής, της ανισοκατανομής του πλούτου, της παραμονής της δύναμης και της εξουσίας, στα χέρια των λίγων ή καλύτερα των όλο και λιγότερων. Η τεράστιας κλίμακας ‘υποτίμηση’ της αξίας της εργασίας (και μοιραία του εργαζόμενου που είναι ο μόνος που την παρέχει) δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η με το στανιό εμμονή στον περαιτέρω ‘πληθωρισμό’ του ‘κεφαλαίου’, μάλιστα του πλέον αεριτζίδικου κομματιού του.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΣ!



http://www.elegr.gr/photos/party2_300x200.jpg


Η Πρωτοβουλία για τη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του δημοσίου χρέους, σας προσκαλεί σε εκδήλωση-γιορτή διαμαρτυρίας που θα γίνει στο ΦΛΟΡΑΛ , την 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου  και ώρα 9μμ.

Στην εκδήλωση (9μμ-10μμ)  θα  μιλήσουν οι : 

Κώστας  Λαπαβίτσας, Γιώργος Μητραλιάς , Λεωνίδας Βατικιώτης  και ο Πέτρος Ψαρρέας ως εκπρόσωπος του κινήματος της Βίλας Ζωγράφου.

Θα ακολουθήσει γιορτή μέχρι το πρωί.

Σας περιμένουμε , με χαρά ,για να σχεδιάσουμε τους νέους αγώνες μας!

"Η Ιταλία μπήκε στο στόχαστρο των αγορών .. και θα δυσκολευτεί να ξεφύγει"



Πηγή:XrimaNews.gr
Π. Παναγιώτου
Η Ιταλία έχει μπει στο στόχαστρο των αγορών για τα καλά και τα σημάδια της αρχής μίας 'ιταλικής κρίσης' είναι πλέον εμφανή: το ιταλικό χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει με τους διεθνείς επενδυτές να αποσύρουν μαζικά κεφάλαια απ' αυτό, οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών ξεπουλιούνται με την κεφαλαιοποίηση τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα κάνοντας τες ευάλωτες σε μία οικονομική κρίση, το κόστος του κρατικού δανεισμού έχει αυξηθεί θεαματικά με τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων να απογειώνονται και η οικονομία της χώρας βάλλεται από ένα συνδυασμό μείωσης των εισοδημάτων και της προοπτικής ανάπτυξης και αύξησης των δημοσιονομικών προβλημάτων και του χρέους.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ήταν αναμενόμενη και από καιρό προβλέψιμη η εμφάνιση των χρηματοπιστωτικών 'κορακιών' που έρχονται να αποτελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν οι αγορές, με τη Standard & Poor's να έχει, ήδη, ξεκινήσει έναν κύκλο υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας ο οποίος, ως γνωστό, θα εντείνει και δε θα απαλύνει τα προβλήματα της.

Η αριστερά και το εργατικό κίνημα μπορούν να σηκώσουν το γάντι;



Του Π. Μαυροειδή

Δύο είναι τα βρώμικα όπλα της κυβέρνησης σήμερα για περιστολή της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Το πρώτο είναι ο τρόμος του χειρότερου. Είναι μάταιη κάθε προσπάθεια της να πείσουν πως οδηγήσανε σωστά τη βάρκα ως εδώ. Έχουν καταρρεύσει τα παραμύθια για την ‘’εθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας’’. Επιστρατεύεται χυδαιότατα το επιχείρημα: ‘’Εδώ που φτάσαμε, πώς να κάνεις πίσω; Το θέμα είναι να αποτραπούν τα χειρότερα’’.
Το δεύτερο είναι αυτό που οι γκουρού της θεωρίας ‘’ο καπιταλισμός η ανώτατη βαθμίδα του ανθρώπινου πολιτισμού’’ ονομάζουν  ΤΙΝΑ δηλαδή ‘’ThereIs No Alternative’’. H θεωρία ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πολιτική και κοινωνική κατεύθυνση.

Προσοχή, κίνδυνος!



Πηγή: Sofokleous 10

Tα τελευταία οικονομικά στοιχεία μας δείχνουν ότι η ύφεση επιστρέφει στις προηγμένες οικονομίες και πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντιμετωπίζουν επίπεδα πίεσης που είχαμε να δούμε από τις μέρες που ακολούθησαν την κατάρρευση των Lehman Brothers. Οι κίνδυνοι μιας νέας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης χειρότερης από την προηγούμενη – επειδή η παρούσα κρίση δεν εμπλέκει μόνο τον ιδιωτικό τομέα αλλά και ορισμένα σχεδόν αφερέγγυα κράτη – είναι πολύ μεγάλοι. Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες άλλης μιας οικονομικής ύφεσης και να αποτρέψουμε την εμβάθυνσή της και το ενδεχόμενο μιας νέας χρηματοπιστωτικής καταστροφής;

Elstat scandal (Greek Subs, virtual actors) #Eurostat #IMF fraud exposed by Zoi Georganta

Περί στατιστικής



Πηγή: Ιστολόγιον

Η υπόθεση της αναθεώρησης του ελλείμματος και της πολιτικής υποκίνησης των τελικών μεγεθών του, είναι εν δυνάμει ένα τεράστιο σκάνδαλο, ένα σημείο από όπου μπορεί κανείς να αρχίσει να μαζεύει το κουβάρι της υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στην τρόικα, πράγμα που μέσα στην κόλαση της συντονισμένης προσπάθειας εκτριτοκοσμισκού της χώρας, αποκτά πολιτικά επείγοντα χαρακτήρα. Είναι όμως καλό να πάρουμε τα πράγματα προσεκτικά και μεθοδικά, μια και οι κρίσιμοι αριθμοί δεν είναι εύκολα προσπελάσιμοι αλλά και οι ευρωπαϊκές πρακτικές δεν είναι εύκολα συγκρίσιμες.