Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρή εμπλοκή με την 6η δόση των 8 δισ ευρώ της Ελλάδας...θα καθυστερήσει καθώς δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι προιδοποιεί ο Schaeuble - Ακυρώνει το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου - Έρχονται νέα μέτρα 6,5 δισ



banking.news


Σοβαρή εμπλοκή με την 6η δόση των 8 δισ ευρώ του δανείου των 110 δις ευρώ προς την Ελλάδα ανέκυψε. Σύμφωνα με με τον  υπουργό οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble, η 6η δόση θα καθυστερήσει, καθώς όπως ανέφερε η Ελλάδα δεν έχει πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της. Μάλιστα δήλωσε ότι η ευρωζώνη σαν σύνολο δεν πλήττεται από καμία κρίση. Μόνο ορισμένα μέλη της βρίσκονται υπό πίεση. Λόγω της εμπλοκής που υπάρχει με την 6η δόση ο Παπανδρέου αναβάλλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ. 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Ε. Βενιζέλος υπουργός Οικονομικών μετά τις νέες ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε προετοιμάζει νέα μέτρα με στόχο να αντληθούν 6,5 δις ευρώ... 

Ε, άι- σιχτίρ πια!



KIMΠI
Έχουμε προσεγγίσει το δράμα μας με κάθε δυνατό τρόπο. Ορθολογικό, μεταφυσικό, συναισθηματικό, αυτοκριτικό, νηφάλιο, οργισμένο, οικονομικό, πολιτικό, ιδεολογικό, ψυχολογικό, αναλυτικό, συνθετικό, κωμικό, τραγικό, αγωνιώδη ή ψύχραιμο. Στους 21 μήνες από την επίσημη ένταξή μας στον θάλαμο ευρωπαϊκών βασανιστηρίων και στο καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας -διότι περί αυτού πρόκειται και δεν είναι κάποια νέα ανακάλυψη του ευφάνταστου Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ή των σκοτεινών κερδοσκόπων- τα έχουμε δει όλα, τα έχουμε ακούσει όλα, τα έχουμε υποστεί όλα. Με εξαίρεση, ενδεχομένως, μια κανονική κατάληψη της πλατείας Συντάγματος από γερμανικά Leopard, μια εισβολή Γερμανών κομάντος στο Γενικό Λογιστήριο και μια διάλυση της ελληνικής Βουλής από το συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης, που αποφάσισε ότι η κρατική κυριαρχία είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γερμανίας. Άντε, και κάνα δυο ακόμη χωρών.

Μαύρο από τις αγορές στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

ΠΗΓΗ: Γ. Σαρρής


Μα γιατί επιμενουν τόσο με την περίφημη υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής;
Μας λένε οτι πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει κι ότι δεν πρέπει, ακόμη και να πάρουμε δυσάρεστα και παράλογα μέτρα προκειμένου να υλοποιηθούν και μάλιστα κατά γράμμα, οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου που ήταν λέει "πολυ θετικές για την Ελλάδα"(εξ ορισμού;).

Τι είναι άραγε αυτό που επιβεβαιώνει στην πράξη το οτι ήταν πράγματι θετικές αυτές οι αποφάσεις για την Ελλάδα ή για την Ευρωπη; Να σας πώ τι; Απολύτως τίποτα.
Μας λένε επίσης ότι πρεπει να κάνουμε τα πάντα για "να πείσουμε τις αγορες", να "κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους". Μόνο που αυτά τα δύο δεν συναντιούνται καθόλου. Γιατί; Μα γιατί οι αγορες έχουν ήδη βγάλει στην πράξη την ετυμηγορία τους για τις αποφασεις της 21ης Ιουλίου που είναι απόλυτα καταδικαστικη.