Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μια ρεαλιστικη οπτικη στα γεγονοτα της Τεταρτης


Πηγή:do it like pasxos 



Την βδομαδα που περασε, τα γεγονοτα της 29/6 που εγιναν στο Συνταγμα, εξεταστηκαν απο πολλες πλευρες. Δυστυχως ομως, ολες αυτες οι αποψεις πηγαζαν απο την ιδια αρχη: Την προπαγανδα των αντιμνημονιακων που επιδιωκουν να φερουν την Ελλαδα στην καταστροφη και στην πτωχευση.Εκανα υπομονη, ελπιζοντας οτι η αξιαγαπητη κυβερνηση μας θα αποστομωσει τους αναρχικους, τους κουκολοφορους και τους Συριζαιους (αν και βασικα ολοι αυτοι ειναι το ιδιο και το αυτο). Δυστυχως, οι παναρετοι ηγετες μας ακολουθησαν τον εναρετο δρομο του υπερανω. Δεν επεσαν στο επιπεδο της αντιλογιας και της στειρας συνθηματολογιας.Αναγκαζομαι λοιπον εγω, να εξηγησω τι ακριβως εγινε εκεινη την μερα. Προφανως, οπως εχω δειξει και στο παρελθον δεν μιλαω ποτε εκτος αν εχω απευθειας εμπειρια των γεγονοτων. Την τεταρτη που μας περασε ημουν στο συνταγμα, οπως σχεδον και καθε μερα. Οι φιλοι μου στη λαικη συνελευση την οποια παρακολουθω ανελλιπως μπορουν να το επιβεβαιωσουν. 

-Πασχος. 
Οι αστυνομικοι βοηθουν Πολιτη που εχει παθει κριση πανικου.

Οι τραπεζίτες,ο "φιλέλληνας" Γιούνκερ και οι"αντιδημοκρατικοί" (όσοι κινούνται εναντίον της κυβέρνησης)


 Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
του ciaoant1

Ο χρόνο κυλάει εναντίον μας, καθώς κάθε στιγμή που περνά οι τράπεζες αρπάζουν ολοένα και περισσότερα πακέτα σωτηρίας (είτε με τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων από τα κράτη, είτε με τη μορφή του "ξεφορτώματος" των "τοξικών ομολόγων" που τα δίνουν στην ΕΚΤ).

Άρα, οι (χρεωκοπημένες) τράπεζες βελτιώνουν διαρκώς τους ισολογισμούς τους, ώστε να μπορέσουν τελικά να αντέξουν τις απώλειες που θα έχουν από την (αναπόφευκτη) χρεωκοπία της Ελλάδας και μεριών άλλων χωρών.

Περί μονόδρομου



Πηγή: Μωρίας Εγκώμιον

«Και δεν υπάρχει μονόδρομος……. Μα δεν είναι έτσι. Υπάρχει άλλος δρόμος και σε δημοκρατικές κοινωνίες, σε μια δημοκρατική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, ο κάθε λαός, μπορεί να επιλέξει άλλον δρόμο.»
(Γ. Παπανδρέου. Νίκαια, 11 Οκτωβρίου 2006 )


Περί αγανακτισμένων

«Γεμίζουν τις πλατείες με την οργή, μακριά όμως από τους βανδαλισμούς, με πρόσωπα ακάλυπτα, φανερά, χωρίς κουκούλες. Διαδηλώνουν την νεανική τους ορμή και αυθόρμητα, μακριά από κομματικές αυθεντίες ή επαγγελματίες καθοδηγητές. Βγαίνουν απ' το καβούκι τους, της ατομικότητας, ψάχνοντας για μια νέα συλλογικότητα, για να πουν «όχι» στη βία που γεννά ένα σάπιο σύστημα εξουσίας και να ρίξουν το τείχος της απόρριψης, του αποκλεισμού που συναντούν κάθε μέρα μπροστά τους. Ν' ανοίξουν επιτέλους ένα παράθυρο στο μέλλον.

Προπηλακισμοί: Η εξέγερση των εξαπατημένων

 
της Σ. Βούλτεψη

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι νόημα έχει μια ανακοίνωση ή μια δήλωση καταδίκης οποιουδήποτε περιστατικού.

Υπάρχει, βέβαια, η έννοια της πολιτικής καταδίκης, αλλά πρόκειται για κάτι το εντελώς θεωρητικό.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, όμως, καταδίκες εκδίδουν τα δικαστήρια και άφεση αμαρτιών δίνει η Εκκλησία.

Η πολιτική ερμηνεύει τα γεγονότα και δίνει λύσεις.

Ας αφήσουμε που αυτές οι καταδίκες, που πλέον επαναλαμβάνονται ως ένα είδος γραφειοκρατικής ρουτίνας – το λέμε, ξεμπερδεύουμε και πάμε παρακάτω – περισσότερο μου θυμίζουν την γνωστή «δυσανάγνωστη», κάτω από το επίσης γνωστό κείμενο «καταδικάζω μετά βδελυγμίας κλπ. κλπ.».

Χρεοκοπία προαναγγέλλει ο διεθνής Τύπος



 του Λ. Βατικιώτη

Μεταξύ των πολλών καινούργιων ιδεών που έφερε η πλατεία Συντάγματος ήταν και η «τράπεζα χρόνου» – ένα εγχείρημα που στόχευε στην προώθηση της ανταλλακτικής οικονομίας αμφισβητώντας την χρηματική. Όποιες επιφυλάξεις ή αντιδράσεις κι αν έχει κάποιος για την λύση που προτείνεται ώστε να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα της υπάρχουσας οργάνωσης της οικονομίας κάμπτονται αν δει πως και η άλλη πλευρά πάνω από την πλατεία, η κυβέρνηση δηλαδή το ίδιο ακριβώς κάνει, με τη βοήθεια μάλιστα της Γερμανίας: οι προσπάθειες που γίνονται για να επιλυθεί η κρίση μέσω της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους δεν στοχεύουν πουθενά αλλού πέρα από την εξαγορά χρόνου. Και για μετά βλέπουμε…

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Πηγή: Καθημερινή (1/7/2011)
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μπορεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου να προκάλεσε προσωρινή ανακούφιση στους ιθύνοντες κύκλους της Ε.Ε., αλλά επί της ουσίας ελάχιστα πράγματα αλλάζει για την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία θα συνεχίσει να συμπιέζεται στις Συμπληγάδες των ασφυκτικών, εξωτερικών πιέσεων και της εσωτερικής, κοινωνικής κατακραυγής. Η έκφραση «αγοράσαμε πολιτικό χρόνο», κερδίζει το βραβείο της πλέον διαδεδομένης κοινοτοπίας του καλοκαιριού, αποφεύγει όμως το ενοχλητικό, υπολανθάνον ερώτημα: πόσο χρόνο, σε τι τιμή και για να κάνουμε τι ακριβώς;

Μια εγκληματική πρόταση για το χρέος!



Πηγή: Sofokleous 10
Μέσα στη θυελλώδη (και ανούσια, συχνά) δημόσια συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο, ουδείς στην Ελλάδα έχει διανοηθεί να σχολιάσει τις προτάσεις των Γάλλων τραπεζιτών για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο δάνειο διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία. Κι όμως, ξένοι σχολιαστές ήδη λένε ότι οι υπεύθυνοι που θα δεχθούν αυτή την εγκληματική πρόταση θα έπρεπε να οδηγηθούν στη φυλακή!
Το γαλλικό σχέδιο για μερική αναχρηματοδότηση του χρέους με 30ετή ομόλογα τοκογλυφικού επιτοκίου είναι σήμερα η μοναδική πρόταση που συζητείται από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό συνδέσει αναπόσπαστα την έγκριση ενός ακόμη κολοσσιαίου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ με τη συμμετοχή στο λογαριασμό και των ιδιωτών πιστωτών. Πρόκειται για μια πρόταση χωρίς πολλή ουσία, που μόνο στόχο έχει να καθησυχάσει τους φορολογούμενους του Βορρά, ότι δήθεν στη διάσωση της Ελλάδας θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί και οι ιδιώτες πιστωτές.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί μια υγιή τράπεζα και η πώληση του θα αποτελέσει ιστορικών διαστάσεων ξεπούλημα για 11 λόγους


Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr 

(upd2)Παρ΄ ότι το ελληνικό δημόσιο από τις διερευνητικές επαφές που έχει πραγματοποιήσει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποκόμισε από τους επίδοξους μνηστήρες το ναι μεν αλλά…συνεχίζει την διαδικασία με στόχο φθινόπωρο ή χειμώνα να έχει προχωρήσει σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Όμως η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί μια εξόφθαλμη περίπτωση ξεπουλήματος καθώς δεν θα βοηθήσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας απλά μόνο θα συμβάλλει στην ανεύρεση κεφαλαίων ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια της σχεδόν χρεοκοπημένης Ελλάδος.
(Το www.bankingnews.gr δεν είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων πιστεύουμε ακράδαντα στην ελεύθερη αγορά χωρίς κρατισμό αλλά ο τρόπος με τον οποίο πάει να πουληθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί ιστορικών διαστάσεων ξεπούλημα)

Υπάρχουν 11 λόγοι για τους οποίους είναι λάθος η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αναζήτηση υλικού για την άδικη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του Μιχάλη Προδρόμου



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

μέσα στα γεγονότα των ημερών 28-29/6 οι πραιτοριανοί της όμορφης και δημοκρατικής μας χούντας συνέλαβαν με τρόπο τελείως άνανδρο και άδικο τον αδελφό της ηθοποιού της ομάδας μας Ρόζας Προδρόμου. Το όνομα του είναι Μιχάλης. Το παιδί αυτό μόνο κουκουλοφόρος δε θα μπορούσε να είναι. Παρ' όλα αυτά προτίμησαν να συλλάβουν αυτόν, παρά τους χρυσαυγίτες και ασφαλίτες φίλους τους. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την περίπτωση.

Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα όπου μπορείτε και αν είναι δυνατόν κάπως να βοηθήσετε.

φιλικά

Σάββας  

καλημέρα

παρακαλώ προωθείστε σε όποιον πιστεύετε ότι γνωρίζει κάτι ή μπορεί να βοηθήσει

ευχαριστώ πολύ
ρόζα


Ο Μιχάλης Προδρόμου, επιστημονικός υπεύθυνος της WWF Ελλάς για θέματα ενεργειακής πολιτικής ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2011 στο κέντρο
της Αθήνας. Τα ακόλουθα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία σε βάρος ενός αθώου πολίτη.