Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γυναικες και οικονομικη κριση


πηγή: rednotebook


W4CRISIS from ThePressProject on Vimeo.


Κωνσταντίνα Κούνεβα, Φωτεινή Λαμπρίδη, Ρενάτα Βιντζηλαίου και Ελένη Καλαμπόκα. Μέσα από τις διηγήσεις τεσσάρων γυναικών, τρεις δημοσιογράφοι επιχειρούν μια σύντομη καταγραφή της θέσης της γυναίκας στην κρίση. Δημοσιογραφική ομάδα: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Ειρήνη Κοντογεωργίου, Μαρία Λούκα. Παραγωγή: ThePressProject.gr

Eθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης: Ενας μηχανισμός ιδεολογικής καταστολής


ΠΗΓΗ: Αυγή 
της Αγγέλας Νταρζάνου 

Σε μηχανισμό ιδεολογικής καταστολής έχει εξελιχθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αποφάσεις  που επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για απόψεις που αποκκλίνουν από την κυρίαρχη μιντιακή συναίνεση στην υφεσιακή διαχείρηση της κρίσης, όπως ασκείται από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Το ΕΣΡ εξυπηρετώντας την πολιτική του δικομματικού συστήματος όπως εκπροσωπείται στη Βουλή -από την οποία ειρήσθω εν παρόδω και διορίζεται- τον τελευταίο χρόνο λαμβάνει αποφάσεις λογοκριτικού χαρακτήρα εναντίον αντι- μνημονιακών απόψεων που εκφράζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, με πρόσχημα άλλοτε την “χαμηλή ποιότητα”, άλλοτε “προσβολή προσωπικότητας” και τελευταίως… “προσβολή θεσμού”.

Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: aformi


Ανεβάζουμε σήμερα τα βίντεο της κεντρικής συζήτησης της πρώτης μέρας το Συνεδρίου για το χρέος που έγινε την Παρασκευή 6/5 με θέμα: Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα.
Σοφία Σακοράφα
(ανεξάρτητη βουλευτής), χαιρετισμός του συνεδρίου






Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος και λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας, Varna Free University of Cyprus ):   Αιτίες της κρίσης χρέους.









Χρήστος Παπαθεοδώρου (αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής,  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης): Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης  χρέους στην Ελλάδα: Εξασθένηση της κοινωνικής προστασίας και επιδείνωση της φτώχειας.



papatheodorou from www.aformi.gr on Vimeo.



Άρ. Καζάκος:Προσοχή με την αναδιάρθρωση



Πηγή: tvxs
«Ξεπερασμένη από τα πράγματα» χαρακτηρίζει τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο κ. Άρης Καζάκος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου και μέλος της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους. Σε δηλώσεις του στο tvxs.gr, με αφορμή το διεθνές συνέδριο της ΕΛΕ στην Αθήνα, διαπιστώνει ότι και οι ίδιοι οι δανειστές της χώρας προωθούν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, εφιστώντας πλέον την προσοχή στους όρους υπό τους οποίους θα διεξαχθεί η αναδιάρθρωση.
«Θα είναι μια νέα χειρότερη παγίδα, στην οποία δεν θα πρέπει να πέσουμε, αν αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας και τηρήσουμε την ίδια παθητική στάση όπως με την επιβολή των όρων του Μνημονίου», αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας «να δείξουμε το απαιτούμενο πολιτικό σθένος»: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι σε όσους, κυρίως από τις αγορές και τους δανειστές μας, ήδη έχουν προεξοφλήσει την αναδιάρθρωση, γιατί θέλουν μια αναδιάρθρωση στα μέτρα τους».
Ο κ. Καζάκος διαπιστώνει πως «οι πρώτοι που νοιάζονται για την αναδιάρθρωση είναι οι ίδιοι οι δανειστές, για δύο λόγους: α) διότι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν πλέον να πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους β) διότι επιδιώκουν να ελέγξουν την αναδιάρθρωση για να την κάνουν όσο το δυνατό πιο επώδυνη για τον ελληνικό λαό. Επομένως, νομίζω ότι αυτό για το οποίο μιλούσαμε πριν από 8 μήνες ή πριν από 6 μήνες νομίζω ότι έχει ξεπεραστεί πια από τα πράγματα».