Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Why Elections in Finland Could Doom Portugal's Bailout


Πηγή: Der Spiegel

Right-wing populism has arrived in Finland. The True Finns stand to gain close to 20 percent of the vote in Sunday's elections on an anti-Islam, anti-Europe platform. That could be bad news for Portugal.


Timo Soini, 48, grins as he takes an enormous bite out of his shrimp sandwich. "I am just traditionally Finnish. Nothing more than that," he says. His appearance lends credence to the claim. He is a tad on the heavy side, with straw-blond hair combed straight back and a round, friendly face. Soini loves his sauna, his summer house and going to the harness races.

Πολυεθνικό γαϊτανάκι για την ελληνική αναδιάρθρωση



Αλλος βλέπει αναδιάρθρωση, άλλος διαψεύδει, άλλος καταστροφή και χρεοκοπία. Το σκηνικό περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους θυμίζει αυτό τής πριν από την έλευση της τρόικας εποχής, τότε που η Ελλάδα πήγαινε δεν πήγαινε στο ΔΝΤ, έως ότου τελικά πήγε...
Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κυβερνήσεων της ευρωζώνης φέρεται να δηλώνουν στο πρακτορείο «Dow Jones Newswire» ότι η αναδιάρθρωση βρίσκεται καθ' οδόν και ότι εξετάζεται σενάριο για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής έως και 30 χρόνια (!).
«Υπάρχει διαδεδομένη άποψη εντός της ζώνης του ευρώ ότι η ελληνική αναδιάρθρωση θα συμβεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ πιστεύουν το ίδιο», φέρεται να δηλώνει ένας από τους προαναφερθέντες αξιωματούχους. Η αναδιάρθρωση, μάλιστα, θα περιλαμβάνει το σύνολο του ελληνικού χρέους, ύψους 340 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση άλλου αξιωματούχου στο ίδιο πρακτορείο, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. «Το σενάριο, που θα εξεταστεί αρχικά, θα περιλαμβάνει την επέκταση αποπληρωμών του χρέους έως και 30 χρόνια», φέρεται να δηλώνει.

Ο Τζερόνιμο και η Αλέκα



Πηγή: Αυγή
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/04/2011
Η αποδοκιμασία της Αλέκας Παπαρήγα για τις συζητήσεις και τη σύγκλιση ανάμεσα στο Μπλόκο και το ΚΚ Πορτογαλίας, υπήρξε κατηγορηματική: Θα περάσουν κι αυτοί -οι Πορτογάλοι κομμουνιστές εννοείται- ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974 και το 1989. Υπολόγισε μάλιστα η γ.γ. του ΚΚΕ με μαρξιστική ακρίβεια το προσδόκιμο ζωής μιας πορτογαλικής αριστερής συμμαχίας: Ενάμισης χρόνος!!!
Δικαίωμά της φυσικά να λέει ό,τι θέλει, αν και υπάρχει ένα ζητηματάκι ήθους στον τρόπο που δίνει συμβουλές στους Πορτογάλους. Ακόμα κι αν πιστεύει ότι είναι η λευκή του κομμουνισμού, πάλι θα έπρεπε να το σκεφτεί δυο φορές, γιατί επικεφαλής των Πορτογάλων Ινδιάνων είναι ο Τζερόνιμο (ντε Σόουζα). Ο οποίος ασφαλώς θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι γνωρίζει καλύτερα από τα χλωμά πρόσωπα του Περισσού τι χρειάζονται οι ερυθρόδερμοι της χώρας του και τι είναι πιο σωστό για το κόμμα του στις δεδομένες συνθήκες.

Ξένοι οίκοι έχουν προτείνει αναδιάρθρωση χρέους στην Κυβέρνηση – Οι λύσεις ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία – Τι θα σημάνει για καταθέτες, μετόχους και ομολογιούχους….



Πηγή: banking news
του Π. Λεωτσάκου

Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι εξετάζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά γιατί κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2010 να διερευνούν το θέμα;
Γιατί αφού δεν εξετάζεται αναδιάρθρωση μέχρι τώρα έχουν υπάρξει 5 συναντήσεις με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς οίκους (μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κατά ορισμένες πηγές η Morgan Stanley, Barclays, Deutsche bank κ.α.) οι οποίοι προτείνουν λύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους; 

Γιατί αφού δεν εξετάζεται αναδιάρθρωση χρέους η Ελλάδα το έχει θέσει ως ενδεχόμενο στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης; 
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα εξετάζει την αναδιάρθρωση του χρέους. 
Όμως για να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους θα πρέπει να δείξει έξωθεν καλή μαρτυρία να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα και να διαφανεί καθαρά ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό της. 
Με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα μπορεί να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα, πιθανότατα να μην μπορεί. 
Η χώρα χρειάζεται πλέον εθνική στρατηγική.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ: ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ MOODY’S, S&P KAI GOLDMAN SACHS!



ΠΗΓΗ: ISKRA
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ!
Μεγαλοαπατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, «έβγαλε» η Αμερικανική Γερουσία τους οίκους αξιολόγησηςMoody's και S&P, καθώς και τουλάχιστον 9 επενδυτικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs και ηUBS.
Η διαπίστωση αυτή της Αμερικανικής Γερουσίας, αποτελεί το «ζουμί» του πορίσματός της, στο πλαίσιο της διετούς έρευνας του Αμερικανικού Κογκρέσου για τα αίτια της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης. Όπως είναι γνωστό η διεθνής καπιταλιστική κρίση, πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, μετά το σκάσιμο της «φούσκας» στις τιμές των ακινήτων.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



ΠΗΓΗ: ISKRA

ΓΙΑΤΙ Η «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΙΕΞΟΔΟ!
ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ!
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Μια ελεγχόμενη και κηδεμονευόμενη από τις δυνάμεις της τρόικας(ΕΕ,ΕΚΤ, ΔΝΤ) αναδιάρθρωση το ελληνικού δημοσίου χρέους είναι πολύ πιθανή, έως αναπόφευκτη το αμέσως επόμενο διάστημα. (πριν από το 2013 όπου θα διαμορφωθεί ο μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός, στον οποίον επισήμως ανατίθεται ρόλος πιθανών αναδιαρθρώσεων του χρέους στις χώρες που εντάσσονται σε αυτόν)!
Η αναδιάρθρωση αυτή μπορεί, σύμφωνα και με κύκλους της τρόικας, να συμπεριλαμβάνει την επιμήκυνση εξόφλησης του συνολικού χρέους, τη μείωση των επιτοκίων κι ενδεχομένως το "κούρεμα" (μείωση) του χρέους σε ένα ποσοστό που, ίσως, κυμανθεί ανάμεσα στο 15%-30%(το πολύ).

Χρηματο πιστωτικό Ιράκ η Ελλάδα


ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
του Π. Παναγιώτου
Η Πέμπτη ήταν η χειρότερη χρηματοπιστωτικά ημέρα για την Ελλάδα από τον περασμένο Ιούνιο αλλά η πιο σημαντική ημέρα από την αρχή της κρίσης. Οι μάσκες στην υπόθεση ελληνική κρίση έχουν πέσει και για όσους αντέχουν να κοιτάξουν τί υπάρχει από πίσω τα βλέπουν πρόσωπα εξαιρετικά σκληρά και ‘αιμοβόρα’.
Ένα από αυτά, το πρόσωπο των αγορών, φρόντισε να δείξει την άποψη του για την ικανότητα ή μη της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές χρήματος για την άντληση κεφαλαίων το 2012 με τον πιο εμφαντικό τρόπο: οδηγώντας τα επιτόκια δανεισμού και τα ασφάλιστρα των ελληνικών ομολόγων σε ευρωπαϊκά ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών.
Από σήμερα, αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί σε ορίζοντα τριετίας θα πρέπει να πληρώσει επιτόκιο της τάξης του 19,23% και σε ορίζοντα 10ετίας 13,27%. Το να ασφαλίσει κανείς ελληνικά ομόλογα σε οποιοδήποτε ορίζοντα είναι πλέον απαγορευτικό.