Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

να μην δίνω ιδέες



Πηγή: Στάχτη και Burberry

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε όλο αυτό το τραγικό αδιέξοδο με την απεργία πείνας των 300ων "χωρίς χαρτιά" δεν έχει γίνει ούτε μια αναφορά, από την ευφυή κυβέρνηση παπανδρέου, σε κάποια πιθανή εξαναγκαστική σίτισή τους ως προσωρινή λύση και οπωσδήποτε ως μιαν απόπειρα αποφυγής του μοιραίου και των απρόβλεπτων συνεπειών που αυτό μπορεί να έχει. Μια λύση που προφανώς οι συσχετισμοί της, εκτός από της νομικής, εμπεριέχονται και στο πλαίσιο της ιατρικής ηθικής, μιας και γιατροί είναι αυτοί που θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα. 

Στις παρακάτω σκέψεις δε προτείνω το παραπάνω. 

Παρακινούμενος από το ηθικό δίλημμα των γιατρών που χρειάζεται να προσφέρουν φροντίδα σε όσους από τους 300 είναι ήδη στο νοσοκομείο, ανέτρεξα στη βιβλιογραφία και βρήκα ότι οι προσεγγίσεις στο θέμα του τι κάνουμε ακολουθούν δυο βασικά και αντιδιαμετρικά επιχειρήματα:

Πρόγραμμα διεθνούς συνεδρίου για το Δημόσιο χρέος και τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη



Αθήνα, 10-12 Μαρτίου 2011
Σινέ Κεραμεικός - Κεραμεικού 58 - Μαραθώνος 13

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

19.15-19.30
Έναρξη του συνεδρίου

Συντονίστρια: Ρένα Δούρου, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού(Υπεύθυνη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τις Διεθνείς Σχέσεις) Δημήτρης Βίτσας, Γραμματέας του Συνασπισμού Νίκος Πετραλιάς, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

19.30-22.00
Εναρκτήρια Δημόσια Εκδήλωση

Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομολόγος, Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρανσουά Ντελαπιέρ, Γενικός Γραμματέας του Κόμματος της Αριστεράς - Γαλλία Πέδρο Παέζ, Οικονομολόγος, Τράπεζα του Νότου, Πρώην υπουργός- Ισημερινός Χοσέ Λουίς Σεντέγια, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας Μίκαελ Σλεχτ, Βουλευτής, Υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του DIE LINKE για θέματα Οικονομικής Πολιτικής .
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

10.00-12.00
Επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρώπη

Συντονιστής: Πάνος Τριγάζης, Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Μιχάλης Βακαλούλης, Κοινωνιολόγος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Γαλλία Τζιοβάνα Βέρτοβα, Οικονομολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκαμο Μαρία Καραμεσίνη, Οικονομολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ευρωπαϊκή Ερευνητική Ομάδα DynamoΡικάρντο Μπελοφιόρε, Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκαμο

12.00-14.00

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ - ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 65% ΤΟ ΧΡΕΟΣ!



Πηγή: ISKRA  
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ *
Το πρόβλημα του χρέους, με το οποίο σήμερα μας «πολυβολούν», είναι πράγματι τόσο σημαντικό ή χρησιμοποιείται μάλλον για ιδεολογικούς λόγους;
Πράγματι το θέμα του χρέους χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιβολή σε όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Βορείου Αμερικής, στις ΗΠΑ, μια σειρά θυσιών που αποτελούν πλήγματα στα κοινωνικά δικαιώματα. Η έκρηξη του δημοσίου χρέους χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από το μεγάλο κεφάλαιο για να επιτείνει την επίθεσή του κατά της εργασίας, αυξάνοντας έτσι τα χρέη του.
Γιατί όμως το κεφάλαιο επέλεξε τη συγκεκριμένη συγκυρία όπου η παγκόσμια ανάκαμψη είναι ακόμη πολύ εύθραυστη; Δεν φοβάται ότι παίζει με τη φωτιά;
 Η ιστορία μας διδάσκει ότι το κεφάλαιο κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στην εργασία, όταν ο συσχετισμός δυνάμεων το αναγκάζει. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σημειώθηκαν σημαντικοί κοινωνικοί αγώνες που ανάγκασαν σε παραχωρήσεις.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!



Πηγή: ISKRA
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Το δημόσιο χρέος δεν διαμορφώθηκε με νόμιμες διαδικασίες!
Αντίθετα, θα επιχειρηματολογήσω για το ότι η γιγάντωσή του, χρόνο με το χρόνο, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραβίαζε τη νομιμότητα και τοΣύνταγμα!
Δεν προβάλλω ένα δικό μου αυθαίρετο ισχυρισμό!
Όσο και αν φανεί παράδοξο, είναι το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο που αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα και τη Συνταγματικότητα του δημοσίου χρέους.

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


money-during-hardΠηγή:Banks'News
Β. Βιλιάρδος
Τα τμήματα του μηχανισμού στήριξης, η ανεπάρκεια των κεφαλαίων του, οι ανάγκες της Ελλάδας για το 2011, οι τράπεζες, καθώς επίσης λύσεις για το χρέος, τα ελλείμματα και το δανεισμό της χώρας μας

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης ύψους 750 δις €, ο οποίος ψηφίσθηκε στις 10 Μαΐου του 2010 από τους 27 υπουργούς οικονομικών της ΕΕ, όταν η Ελλάδα «αναγκάσθηκε» να καταφύγει στη βοήθεια των ΔΝΤ-ΕΕ, αποτελείται από τα εξής τρία «μέρη»:

(α)  Το σημαντικότερο «τμήμα» του είναι η συμμετοχή όλων των χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίες ίδρυσαν τον «Ευρωπαϊκό μηχανισμό διευκόλυνσης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» (EFSF), με έδρα το Λουξεμβούργο. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικού σκοπού έχει τη δυνατότητα, με τη βοήθεια της έκδοσης ομολόγων, να χρηματοδοτείται από τις «αγορές», με στόχο την ενίσχυση των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Για την έκδοση αυτών των ομολόγων, εγγυώνται τα κράτη της ζώνης του Ευρώ (με εξαίρεση την Ελλάδα και τηνΙρλανδία, μέχρι στιγμής), για το συνολικό ποσόν των 440 δις €.

Στο «σφυρί» βγαίνουν 40 αεροδρόμια



Της Μαρίας Μόσχου
Στο «σφυρί» βγαίνουν μέσα στο 2011 τα 40 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με την κυβέρνηση ήδη να αναζητεί σύμβουλο ο οποίος θα αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων της χώρας χωρίς να δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις.

Με στόχο στο τέλος του 2011 να έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία ο σύμβουλος που θα επιλεγεί θα προτείνει τον τρόπο που θα ομαδοποιηθούν τα 40 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, και θα αναζητηθούν τα 2 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι οι αναγκαίοι πόροι για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων.
Ομαδοποίηση
Τα δύο αεροδρόμια που θα δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία ομαδοποίησης είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αλλά και ο νέος αερολιμένας του Καστελίου.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ



Σήμερα 4/3, μετά το άνοιγμα των ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ τα μέλη του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»  Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος εισερχόμενοι στην Αττική οδό μετά την κινητοποίηση στην Ελευσίνα ζήτησαν πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ενημερώσει να γίνεται. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν και να σηκώσουν την μπάρα. Κλήθηκε η αστυνομία από τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που ζήτησαν να μηνύσουν τους υπεύθυνους για παράνομη κατακράτηση. Ο προϊστάμενος της Αττικής Οδού και αρμόδιος υπάλληλος οδηγήθηκαν μαζί με τα μέλη του κινήματος στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.
Εκεί δήλωσαν ότι θα μηνύσουν (προφανώς για συμψηφισμό) και αυτοί τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα για παρακώλυση συγκοινωνιών (!!) .
Εκατοντάδες μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ βρισκόμαστε σε επιφυλακή και καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ και τους φίλους μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα απόψε. Εάν χρειαστεί θα κατεβούμε στον Ασπρόπυργο να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας και ταυτόχρονα θα κατεβούμε στην Αττική οδό.