Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περιοδεία του Mετώπου Αλληλεγγυης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική στις γειτονιές της Αχαρνών και Πατησίων Προκλήσεις φασιστών με την ανοχή και την συμπαιγνία της αστυνομίας



Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιοδεία κλιμακίου  του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική με την συμμετοχή του επικεφαλής Α. Αλαβάνου και πολλών στελεχών και υποψηφίων, στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.
 Η περιοδεία ξεκίνησε γύρω στις 5.00μμ από την πλατεία Βικτωρίας και συνεχίστηκε στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και έπειτα Αχαρνών. 
Ο Αλέκος Αλαβάνος, τα μέλη και τα στελέχη της Ελεύθερης Αττικής συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα με πλήθος κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών και διακίνησαν φυλλάδια με τις θέσεις του συνδυασμού.
Όταν το κλιμάκιο του Μετώπου έφτασε στον Άγιο Παντελεήμονα και ανέβηκε στην πλατεία αντιμετώπισε την επιθετική συμπεριφορά ολιγομελούς ομάδας ατόμων που επιχείρησαν να επιτεθούν φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα, βρίζοντας και εκσφενδονίζοντας αυγά και πλήθος άλλων αντικειμένων. 

Έφτασαν να χειροδικήσουν τραυματίζοντας κάποια από τα στελέχη του συνδυασμού. Μάλιστα μιας κοπέλας εσπασαν τα δόντια απο γροθιά. Όλα αυτά μπόρεσαν να συμβούν εξ αιτίας της προκλητικής συμπαιγνίας της αστυνομίας, ΜΑΤ και μοτοσικλετιστών, που όχι μόνο δεν εμπόδισαν τις βίαιες επιθέσεις των τραμπούκων, φασιστών αλλά ούτε συνέλαβαν κανέναν απ’ τους δράστες.
Το κλιμάκιο του  Μετώπου – Ελεύθερη Αττική 
συνέχισε κανονικά την περιοδεία του και  κατέληξε στην πλατεία Αμερικής όπου διεξάγεται συναυλία στην σκηνή του Φορτηγού με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.
Ο  επικεφαλής του  συνδυασμού Αλέκος Αλαβάνος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Παπουτσή καταγγέλλοντας την στάση της αστυνομίας. Για το περιστατικό δήλωσε πως ο χώρος που είναι άβατο για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον νομάρχη, τον δήμαρχο δεν είναι άβατο για την Ελεύθερη Αττική.
Το Μέτωπο – Ελεύθερη Αττική δηλώνει λόγω και έργω ότι  δεν τρομοκρατείται από την δράση  και τις απειλές φασιστικών συμμοριών  ούτε και πτοείται από την στάση της αστυνομίας. Αντίθετα θα συνεχίσει την δράση του καλώντας τον λαό στον δρόμο της απελευθέρωσης από την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το μνημόνιο, αλλά και την φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις λαϊκές συνοικίες, με όπλο την αλληλεγγύη και την πάλη των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, κόντρα στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα κηρύγματα μίσους και βίας.  
   

Η λογική που ξαναγυρνά την Ελλάδα στον 19ο αιώνα


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (21/10)
του Δ. Καζάκη

Ας μιλήσουμε για ανάπτυξη

Καθώς οι διαδικασίες για την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας ολοκλη ρώνονται, ύστερα από πολλά σκαμπα­νεβάσματα, αντιθέσεις και αντιδικίες, με συμφωνίες ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με τον βασικό ρόλο να ανατίθεται στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, όλο και περισσότερο ακού με τους αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας να μιλάνε για ανάπτυξη. 

Αναγκαίο το μνημόνιο, αλλά δεν αρκεί. Χρειά ζεται και ανάπτυξη. Έτσι λένε. Και για να υπάρ ξει, υποτίθεται, ανάπτυξη πρέπει να επιταχυν θούν οι «διαρθρωτικές αλλαγές», να «απελευ θερωθούν οι αγορές», να καταργηθούν τα «γρα φειοκρατικά εμπόδια», έτσι ώστε να προσελκύ σουμε τις πολυπόθητες ξένες επενδύσεις που θα μας λύσουν το πρόβλημα. 

Μπεζανσενό: «Να μπλοκάρουμε την οικονομία για να μπλοκάρουμε τη μεταρρύθμιση»


Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό, εκπρόσωπος του ΝΡΑ (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) της Γαλλίας, απαντάει στις ερωτήσεις των αναγνωστών της Le Monde. Η μετάφραση είναι του Γ. Μητραλιά).
ΠΗΓΗ: tvxs
Εστεμπάν: Καλημέρα, σήμερα Τρίτη πρόκειται για ένα κύκνειο άσμα ή όχι;
Μπεζανσενό: Όχι! Πρόκειται για μια επιπλέον φάση προς τη κατεύθυνση της γενικής απεργίας που αρχίζει να παίρνει μορφή. Από το βράδυ της Τρίτης και πέρα, θα γίνουν ανανεώσεις της απεργίας, θα γίνουν νέες διαδηλώσεις, καθώς και πολυάριθμα μπλοκαρίσματα. Το ερώτημα που μπαίνει τώρα είναι να μπλοκαριστεί η οικονομία για να μπλοκαριστεί η μεταρρύθμιση.
Zbeul: Είναι αυτή η απεργία, κατά τη γνώμη σας, μια πολιτική απεργία γενικής δυσφορίας ή μια κοινωνική απεργία αποκλειστικά επικεντρωμένη στις συντάξεις;
Μπεζανσενό: Η δυσαρέσκεια ξεπερνάει το ζήτημα των συντάξεων, αλλά ταυτόχρονα, αποκρυσταλλώνεται στο ντοσιέ των συντάξεων. Πολλοί μισθωτοί και πολλοί νέοι δεν αντέχουν πια τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» της κυβέρνησης και επιδιώκουν όντως, μέσα από αυτή την απεργία για τις συντάξεις, να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τη κυβέρνηση Σαρκοζί που υφίστανται εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ναόμι Κλάιν: Η Ελλάδα αντιστέκεται στις τεχνικές του σοκ

Ας μπούμε μαζί στα άδυτα της Βουλής.!


ΠΗΓΗ: Stop Cartel
Νίκος Βαφειάδης
Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους . Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ .
Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε  το Κ (περιοδικό ) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο <ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ >..και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!


 Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..? και των υπαλλήλων τους ..εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά  τι αποφάσισαν για τούς εαυτούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος..

Οταν οι κουτόφραγκοι δεν τρώνε open gov...

Επιτέλους, ύστερα από πολύμηνες, παρασκηνιακές, βυζαντινού τύπου μανούβρες, ορκίζεται Ελληνας δικαστής στο πρωτοβάθμιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Πρωτοδικείο) στις 25 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Δημήτρης Γκρατσίας.
Για να φτάσουμε όμως σ' αυτό το ευχάριστο γεγονός της ορκωμοσίας του κ. Γκρατσία χρειάστηκε να περάσουν μήνες και μήνες μετά την αποχώρηση του προηγούμενου Ελληνα ευρωδικαστή που είχε τελειώσει ο χρόνος της θητείας του, μέσα σ' ένα κλίμα πρωτοφανούς βυζαντινισμού από μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και το «open government».
Πριν από πολλούς μήνες, στις αρχές της περασμένης άνοιξης, το ΥΠΕΞ συνέταξε, κατόπιν διαγωνισμού, ειδική λίστα με τρεις νομικούς (σ.σ. ο ένας καλύτερος από τον άλλον), για να επιλεγεί αυτός που θ' αντικαταστήσει τον απερχόμενο, λόγω λήξης της θητείας του, Ελληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, το πρώην Πρωτοδικείο της Ενωσης.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ



 ΠΗΓΗ: Μ. Βασιλάκης
eamgr.wordpress.com

« FAST TRACK πιο γρήγορο και από τη δημοκρατία» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 16/10/2010.
Στην ίδια σελίδα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλείται η κυβέρνηση στο συμβούλιο της επικρατείας για το μνημόνιο. Μια απόλυτα συστημική και φιλοκυβερνητική εφημερίδα, κρούει χωρίς περιστροφές τον κώδωνα του κινδύνου για τις δημοκρατικές εξελίξεις, την εθνική κυριαρχία και την εθνική αυτοτέλεια της χώρας, από την διαχείριση Παπανδρέου και της κυβέρνησης του.

- Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα του μνημονίου μετά από προσφυγή ΑΔΕΔΥ-Δ.Σ.Α, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του, εξαιρετικά σοβαρές και αυτές (μη εγγύηση των συντάξεων από το κράτος κ.λ.π.) αλλά και ως προς την ίδια την διαδικασία της κύρωσης του από την Βουλή. Το μνημόνιο ως συνθήκη της χώρας με ξένες χώρες (δυνάμεις) απαιτούσε σύμφωνα με το σύνταγμα πλειοψηφία 2/3 και όχι απλά πλειοψηφία με την οποία κυρώθηκε. Οι αιτιάσεις-ισχυρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε δύο άξονες που όχι μόνο δικαιολογούν, αλλά επιβάλλουν ακόμη και σε συστημικές δυνάμεις να κρούουν με εξαιρετική επιμονή μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου.