Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ερευνά τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας...η Τρόικα....


ΠΗΓΗ: banking news

Στο «μάτι»  των ξένων ελεγκτών έχουν μπει οι αγορές όπλων που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το  www.bankingnews.gr από το 2001 έως και σήμερα οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα ( σ.σ. σε ταμειακή βάση)  έφτασαν τα 15 δις. ευρώ ή στο 6,3% του ΑΕΠ! Ποσό το οποίο φθάνει στο ήμισυ του «πακέτου» λιτότητας που προβλέπει το Μνημόνιο για την τριετία 2010 – 2012 (30 δις. ευρώ) ! 
Ή εάν το θέσουμε διαφορετικά τα 15 δις. ευρώ που πλήρωσε για αγορές όπλων ο κρατικός προϋπολογισμός αποτελεί ποσό  τριπλάσιο των μέτρων των 5 δις. ευρώ  που επέβαλε για φέτος η Τρόικα.  
Κατά τις πληροφορίες, στις επαφές που είχε το κλιμάκιο των ελεγκτών με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι τα ποσά που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα των αμυντικών δαπανών είναι υπερβολικά και ότι θα πρέπει  να μειωθούν δραστικά τα επόμενα χρόνια. 
Με άλλα λόγια να συμμορφωθούν στο πνεύμα λιτότητας των καιρών!   

Ψάχνοντας εργασία στα 71 (Πραγματικές ιστορίες)




ΠΗΓΗ: Greek Rider

Διάβασα την παρακάτω ιστορία σε ένα σάιτ  συμβούλων καριέρας την οποία οφείλω να σας μεταφέρω γιατί αυτά που συμβαίνουν διεθνώς είναι συγκλονιστικά και θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας.

"Ένα ηλιόλουστο πρωινό ο Al Maurer επιβιβάστηκε στο τρένο έτοιμος για το τρίωρο ταξίδι του από το Long Island μέχρι την Φιλαδέλφεια. Εκεί γίνεται μια εμπορική έκθεση και ελπίζει να βρει κάποια επιχείρηση που να ζητάει έναν πωλητή ή εκπαιδευτή. Ο Μaurer υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος επιχειρήσεων και έχει εργαστεί για 48 έτη, τώρα όμως αναγκάστηκε στα 71 του χρόνια να ψάξει για νέα εργασία. Παρόλες όμως τις φιλότιμες προσπάθειές του αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς επί 4 μήνες τώρα δεν έχει βρει τίποτα.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


ΠΗΓΗ: ISKRA

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΙΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ -''ΦΡΟΥΡΙΟ'' ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ 
   Συνεχίστηκαν και σήμερα οιπρωτοφανείς, σε παλμό και μαζικότητα, κινητοποιήσεις στη Γαλλία εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης Σαρκοζί. Η μεταρρύθμιση προβλέπει την αύξηση του  ελάχιστου  ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60 έτη και της πλήρους συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Πολλοί είναι οι σχολιαστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για μέρες που θυμίζουν την γαλλική εξέγερση του 1995, ενώ έντονη είναι η παρουσία της νεολαίας στους δρόμους.

      Το νέο ραντεβού των συνδικάτων, δόθηκε σήμερα Τρίτη, με προκήρυξη γενικής απεργίας και συμμετοχή 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 266 πόλεις. ΗΓαλλική Κυβέρνηση τρομοκρατημένη προσπαθεί να απομαζικοποιήσει και να περιθωριοποιήσει κοινωνικά τις κινητοποιήσεις εφαρμόζοντας την πρακτική της ωμής καταστολήςΜόνο σήμερα, η Αστυνομία προέβη σε 290(!) συλλήψεις!
    

Η μειλίχια κτηνωδία


ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία
του Δ. Σεβαστάκη

Η επιθετική διεύρυνση της δυστυχίας και της απώλειας έχει κάνει κάθε υποχώρηση εργασιακού δικαιώματος να μοιάζει με αδιάφορη λεπτομέρεια.
Κανένα σύνολο. Μόνο θραύσματα. «Εχω πληγεί προσωπικά τόσο πολύ, που τα ποικίλα διεκδικητικά αιτήματα των διαφόρων με αφήνουν αδιάφορο ή και με ενοχλούν». Ναι. Οι συμβασιούχοι, οι μεταφορείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, τα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι ιδιωτικά ή δημόσια, οι αγρότες, οι οικοδόμοι, οι μικροί κλειστοί έμποροι, όλα είναι διαλυμένες υποδιαιρέσεις του κοινωνικού σώματος.
Αυτή η αποσύνθεση του ιστού, η έκπληκτη εξάλειψη της αλληλεγγύης, η χαιρεκακία ή η ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις, η διάχυση μιας ασύλληπτης πολύπλευρης βίας (που απλώς την εξιλεώνει το κοινό έγκλημα) είναι σκοτεινές πολιτιστικές παράμετροι που διευρύνονται.