Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Στα σκουπίδια της ιστορίας!



Πηγή: ΚΙΜΠΙ

Πώς γράφεται η Ιστορία; Και από ποιους; Το αγαπημένο ρητό των ισχυρών της γης (και των υποτελών τους) είναι πως η Ιστορία γράφεται από τους νικητές. Άρα, είναι μάλλον απίθανο να γράψουμε ιστορία ως κοινωνία, υποτασσόμενοι στο σενάριο ήττας και συνθηκολόγησης βάσει του οποίου πορεύεται η κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος δεν θα έχουν τη χαρά έστω και της ονομαστικής αναφοράς της Ελλάδας ανάμεσα στις περίπου 170 που είχαν την ευτυχία να δεχθούν τη «σωτηρία» του ΔΝΤ. Εκτός κι αν η «σωτηρία» της Ελλάδας δεθεί με κάτι πιο ισχυρό, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση της Ευρωζώνης ή η διάλυση της Ε.Ε. Και πάλι, είναι μάλλον απίθανο να μας απονεμηθεί κάποιος πρωταγωνιστικός ρόλος σ’ αυτόν τον γεωπολιτικό Αρμαγεδδώνα. 

Αν οι ιστορικοί του μέλλοντος κάνουν τη δουλειά τους σωστά, θα αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα ήταν απλώς το υπομόχλιο σ’ αυτό το παγκόσμιο σκάκι απληστίας, ιμπεριαλιστικού κυνισμού και αποικιοκρατικής αλαζονείας. Στην καλύτερη περίπτωση, θα την περιλάβουν στα ιστορικά ανέκδοτα. 


Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της χώρας -όλη η ηγεσία, η πολιτική, η οικονομική, η επιχειρηματική, η πνευματική- είχε πολλές ευκαιρίες να γράψει ιστορία τις τελευταίες δεκαετίες. 

Όταν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, θα έχεις και την ατίμωση και τον πόλεμο




Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την προτροπή του …Πρωθυπουργού της χώρας. Του ...Πρωθυπουργού, που με περισσή ….αίσθηση ευθύνης και απύθμενο θράσος απάντησε στους κοινωνικούς εταίρους «τι τα λέτε σε εμένα, πείτε τα, στο ΔΝΤ».


Σήμερα, αυτή τη στιγμή, πριν καν καταλογίσουμε τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και του πολιτικου προσωπικού της χώρας για αυτήν την καταντια, πριν ανατριχιάσουμε απο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή,δεν είχε καν την ικανότητα να διαπραγματευτεί ένα έστω δικαιότερο σενάριο, ένα λιγότερο τρομοκρατικό τρόπο από την απόλυτη ευκολία των οριζόντιων μειώσεων των συντάξεων των ...700 ευρω, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο.


Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Και είναι πια ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος για να τις κάνει. Μόνο ΕΜΕΙΣ. Και βέβαια ο τόπος των διαπραγματεύσεων είναι …γνωστός. Ο δρόμος.


Τέτοιες μέρες ήταν, έτσι ανοιξιάτικες όταν ο Έλληνας υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Κατοχής συναίνεσε στο να αποσταλούν Έλληνες στα γερμανικά εργοστάσια. Το επιχειρημα του Χιτλερ κραταιό, "αφού οι Γερμανοί έδιναν το αίμα τους στο ανατολικό μέτωπο, οι κατακτημένοι έπρεπε να δίνουν την εργασία τους". Οι λίστες για τα σφαγεία φτιάχτηκαν στο πι και φι και ο …Πρωθυπουργός μοιρολογούσε ότι δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να τις υπογράψει. Χιλιάδες λαού άοπλοι, ρακενδυτοι και εξοντωμένοι ανάτρεψαν τη σφαγή, μπουκαροντας στην Κομαντατουρ και αρπάζοντας τις λιστες θανάτου. Οι παπουδες μας.


Όταν ο …Κυβερνήτης ΔΗΛΩΝΕΙ ανίκανος να διαπραγματευτεί, τότε οι εντολείς του αναλαμβάνουν την κατάσταση και την …διαπραγμάτευση στα χέρια τους. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, τότε θα έχεις ΚΑΙ τον πόλεμο ΚΑΙ την ατίμωση.


Υ.Γ. Όσο για αυτές τις φαιδρότητες των πολιτικών νάνων και των πληρωμένων κονδυλοφόρων τους, περί …κατάλυσης της Δημοκρατίας, την Δημοκρατία την καταλύει αυτός που παραμένει μεν στο κουκουλι της ...θέσης του, αλλά παραιτείται από το θεσμικό, και συνταγματικό του καθήκον του να προστατεψει την Πατρίδα και τοςυ πολιτες της. Και η Ιστορία έχει καταθέσει την άποψη της για τον κάθε Τσολάκογλου αυτου του τόπου, αυτής της χώρας, αυτής της πατρίδας. 
Αύριο λοιπόν, Πρωτομαγιά, τα λέμε… Έχουμε να ...διαπραγματευτούμε.

Όχι στην οικονομική κατοχή, επαναδιαπραγμάτευση τώρα



Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/04/2010

Η προσφυγή στον «μηχανισμό στήριξης» ΔΝΤ - Ε.Ε. σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή και ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μισοαποικία, αφού οι αποφάσεις για τις ασκούμενες πολιτικές δεν θα παίρνονται στη χώρα μας αλλά στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με ιστορική πολιτική ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη. Η Ε.Ε. με την απόφασή της να εμπλέξει το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης επιβεβαίωσε την εκτίμηση ότι έχει μετατραπεί σ’ έναν υπερεθνικό μηχανισμό κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων που χρησιμοποιεί για αυτές τις «βρώμικες δουλειές» το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν λειτουργεί μόνο ως σφαγείο κοινωνιών με τους ακραία νεοφιλελεύθερους όρους που επιβάλλει στις χώρες που δανειοδοτεί, είναι ταυτόχρονα και τυφλό ενεργούμενο των ΗΠΑ και ουσιαστικά, μαζί με τους τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ, λειτουργούν ως συνεταίροι μίας αδίστακτης οικονομικής μαφίας. Ασκεί στους λαούς οικονομική τρομοκρατία και χρησιμοποιεί εις βάρος τους οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Οι λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το ΔΝΤ υπέφεραν για δεκαετίες ή συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη, όπως έγινε για παράδειγμα πρόσφατα με άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία).

Οι συνταγές του μηχανισμού ΔΝΤ - Ε.Ε., που θα περιληφθούν καθ’ υπαγόρευση στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθεροποίησης της χώρας μας 2010-2012, περιλαμβάνουν απολύσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά του τραπεζικού συστήματος



30/04/10 08:32

Νέα Υόρκη Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της
Goldman Sachs.

Η διαδήλωση που έγινε στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα, όπως «η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες».
 

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν.
 

Εισαγγελική έρευνα για την
Goldman

Η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Γουόλ Στριτ και οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ διεξάγουν εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο
 η εταιρία Goldman Sachs ή κάποιοι εργαζόμενοι σε αυτή διέπραξαν οικονομικό έγκλημα αναφορικά με τις πωλήσεις ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων,

Όπως γράφει η εφημερίδα
Wall Street Journal, η έρευνα, που διεξάγεται από την εισαγγελία του Μανχάταν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ξεκίνησε με αφορμή την αναφορά της αμερικανικής Επιτροπής Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC), που αποδίδει τις πληροφορίες σε άτομα που γνωρίζουν την πορεία της εισαγγελικής έρευνας.